Granskning Sammanställning

IRM granskar SD Jönköping – galnaste länet i Sverige.

När man varje dag granskar Sverigedemokrater så börjar man efter ett tag se vissa mönster. Rasismen är ett, tillsammans med islamofobi, homofobi, sexism och så vidare. Men det händer även att vissa lokalföreningar, distrikt eller län utmärker sig lite extra. Myra och Simon har sammanställt sina favoriter av galenskaperna som pågått i Jönköping.

Något man så klart väntar sig att hitta från Sverigedemokratiska politiker nästan oavsett var i landet du kollar är uttalad rasism i sociala medier. Här gör de oss inte besvikna, då företrädare för partiet i regionen både kallat araber för parasiter, sagt att svarta människor används som cirkusdjur och att somalier har låg IQ och är inavlade.

Postaren av kommentaren ovan, Roger Wannling, hävdade först att IRM måste ha hackat hans konto och sedan att över hundra personer haft tillgång till det och kunde ha skrivit kommentarerna. Han blev också efter vårt avslöjande av hans rasistiska konto föremål för en av de mest bisarra stödkampanjer vi hittills bevittnat, där han bland annat porträtterades som Stålmannen.

Allt detta dokumenterades i realtid av IRM-medarbetaren Simon, som i över ett år var medlem i deras interna Facebookgrupp under eget namn utan att kastas ut.

Mer då? Jo, vi har ju så klart också Albert Müller, som postade rasistiska länkar från sin hund Bingos Facebooksida (nej, vi skojar inte).

Det finns också, inte helt otippat, en hel del nazistkopplingar att gräva i. Vad sägs om att vi börjar med ett av vårens avslöjanden från oss, paret Evertsson som frekvent umgicks med nazister och fångades på bild när de hängde med ett par av dem i ett festivalcamp som bar det smakfulla namnet ”Camp Auschwitz”?

Eller ska vi kanske börja med Daniel Markus Eliasson, som skröt på sin Facebook om sin (påstådda) farfar Hermann Göring, i samma inlägg som han pratar om att gulla med tigerungar? Eller varför inte Johan Airaksinen som gillade nazistgrupperingar på dejtingsidan Badoo (av alla jävla ställen…). Airaksinen ville också, enligt honom själv, tvångsinternera feminister i arbetsläger.

Sist men inte minst har vi också Robin Natzén, som förutom att vara en flerfaldigt dömd brottsling även hade den tveksamma stilkänslan att posera på sin profilbild på Facebook med en nazisthatt. Dömd brottsling, hör jag er fråga? Oroa er inte. Han dyker upp igen senare på listan.

Nu börjar vi komma in på saker som, trots att vi gärna skämtar och raljerar om SD-politikers dumheter, till och med är svåra för oss att skoja om. De våldsamma eller våldsförhärligande inslagen i SD Jönköpings persongalleri.

Till en början har vi SD Habos beslut att publicera alla adresser där flyktingboenden planerades, uppgifter som var sekretessbelagda av Migrationsverket på grund av risken för brandattentat. Något oroande då SD Mullsjö bara två månader innan uttryckt att de såg det som en viktig princip för yttrandefriheten att folk i deras kommentarsfält fick diskutera att bränna ner just flyktingboenden.

På den våldsamma sidan bör vi också räkna vårt nyliga fynd Christian Wikland, som mailade hat till oss och visade sig vara väldigt förtjust i att prata om att skjuta flyktingar. Något oroande även detta kan tyckas, med tanke på att Wikland tidigare varit delägare i ett vapenföretag. Han har alltså mer än sin partitillhörighet gemensamt med Robin Natzén som vi nämnde tidigare, då den senare bland annat dömts för att ha serietillverkat närstridsvapen.

 

En av våra största avslöjanden gällde Lennart Karlsson, som under ett anonymt konto delade med sig av historier från sin tjänstgöring i det militära. Där pratade han bland annat om att han ”några gånger” låst in muslimer i kyrkor och låtit dem dödas av sina egna brandbomber.

Avslutningsvis kan vi väl inte låta bli att nämna Nässjös Lennart Forsberg som fångades på film när han får ett totalt frispel på sina grannar, som han enligt uppgift trakasserat under en längre period. Forsberg skriker bland annat ”Jag kan gärna klä av mig naken om din fru blir upphetsad av det, ditt CP”. Han såg inte heller varför han skulle upphöra med sina trakasserier förrän han fått en ursäkt han tyckte sig förtjäna av paret.

Vi är rätt glada att vi inte bor i Jönköping.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)
Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm


Stötta vår verksamhet
  • 995
    Delningar