Granskning

SD-kandidat avvisad från skola i Borlänge – ska ha betett sig olämpligt mot en elev

Written by Henrik Johansson

En SD-kandidat i Borlänge blev under dagen avisad från en skola i kommunen efter att ha använt olämpligt språkbruk mot en elev. Enligt uppgift ska han kallat en 15-åring för hora, något SD-politikern bekräftar att han anklagats för men förnekar att han sagt. 

Det var under onsdagen som SD-kandidaten blev avvisad från en gymnasieskola i Borlänge efter att ha hamnat i en hetsig diskussion med en 15-årig tjej. När IRM når mannen bekräftar han avvisningen och att han anklagats för att ha kallat tjejen för hora, men tillbakavisar allt och kallar henne för en lögnare:

-Jag blir chockad att hon sitter och ljuger rakt ut, jag blir chockad.

Stämmer det att du blev avvisad från platsen? 

-Ja tack vare att hon sitter och ljuger om det så ville väl rektorn ha något krångel och bråk.

Har du någon egen version av vad som hände? 

-Nej jag har ingen egen version av det. Inget jag kan fundera överhuvudtaget. Jag pratade med två rektorer där och vi kom överens om att det bästa var att jag inte var kvar. Såhär är det lite att vara SD:are. Det var ingen trevlig upplevelse.

När IRM når skolans ledning bekräftar även de att SD-kandidaten avvisats. Däremot vill de inte bekräfta att avvisningen gäller att mannen kallat tjejen för hora. De säger dock att mannen uttryckt sig grovt och olämpligt mot tjejen, något han också bett om ursäkt för inför ledningen.

Diskussionen ska ha kretsat kring Metookampanjen och hur han uttryckt sig om de kvinnor som gjort sena anmälning. Skolans ledning vill dock betona att att de inte kan bekräfta att mannen kallat 15-åringen för hora.

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.1K
    Delningar