Granskning

SD-kandidat – skicka Löfven till gaskammaren och utrota alla muslimer

Written by Henrik Johansson

Kjell Söderlund, kandidat för Sverigedemokraterna i Avesta, och enligt egen utsago medlem i den lokala styrelsen, har under 2016 gjort flera anmärkningsvärda utspel på sin Facebooksida. Bland annat säger han att Löfven borde skickas till gaskammare och frågar sig om det inte är dags att utrota alla muslimer snart. 

Sverigedemokraterna i Avesta är nu inne på sin fjärde upplaga politiker som säger sig ska rädda kommunen från vanstyre och förfall. Trots fina löften och bedyranden om att de absolut inte är ett rasistiskt parti så har just rasismen och den totala oförmågan att driva någon som helst egen politik efter valet varit den röda tråden i alla dessa uppsättningar av SD Avesta. Under förra mandatperioden uteslöts flera representanter, varav en efter att vi uppmärksammat att han poserat på Facebook utklädd som Hitler.

Senast i raden avslöjande om SD Avesta kommer att handla om Kjell Söderlund, annars känd som ”Discokjelle” från hundra höjdare med Filip och Fredrik. Söderlund skriver på sina Facebook att muslimer borde utrotas och att Löfven ska skickas till en gaskammare:

När vi når Söderlund för en kommentar säger han att det var länge sedan och att han faktiskt varit gift med en muslim sedan dess:

Hur rimmar dina utspel om att utrota alla muslimer med SD:s nolltolerans mot rasism?

-Hur många år sedan är det?

Två år sedan. 

-Jag har varit gift med en muslim och en kristen sedan dess, båda utländska.

Men du skriver att du vill utrota muslimer, vad har det med ditt uttalande att göra?

-Det var fel skrivet. Jag tycker synd om alla tjejer, muslimska män är väldigt dumma inom släkten. Hon muslimskan jag träffade skulle bli ihjälslagen av sin släkt.

I en annan post pratar du om att döda alla miljöpartister och att Löfven ska till en gaskammare?

-Jag har hört att hans mamma var nazist.

Så Löfven ska gasas för det? 

-Inte för att han är jude utan för att han är en nazist.

Och du tycker att han ska gasas för det? 

-Nej tycker jag inte.

Du skriver det. 

-Det är många år sedan.

Två år sedan. 

-Jag har ändrat mig mycket sedan dess.

När vi når ordförande i SD Avesta Per-Ola Ahlström så säger han sig ta avstånd från allt Söderlund skrivit. På frågan om hur det kommer sig att det avslöjas rasism inom SD Avesta år efter år trots att de bedyrar att man inte är rasister svarar Ahlström att han inte har tid:

-Jag är på jobbet vi får prata om det senare. Jag har kunder.

Lyssna på hela intervjun med Söderlund här:


Stötta vår verksamhet
  • 3.6K
    Delningar