Granskning

SD-kandidat slutar – det är onaturligt att vara homosexuell och det får jag tycka

Marianne Nilsdotter Danfjorden facebook
Written by Henrik Johansson

I ett par artiklar har vi rapporterat om SD-kandidaten Marianne Danfjorden som kan vara en av Sveriges största näthatare. Danfjorden har nu avsagt sig sin kandidatur, men säger till P4 Gotland att hon är kränkt över vår granskning och att hon står för varje ord:

Till Radio Gotland säger hon att hon känner sig kränkt av den uppmärksamhet hennes kommentarer i sociala medier fått. Sina ”privata åsikter” har hon rätt att ha, i en demokrati, säger hon. Hon anser att hon inte gjort det minsta fel. Hon säger sig inte ångra något av det hon uttryckt, men medger att hon kanske skrivit ”lite grovt” och inte uttryckt sig så vackert. Hon tycker att det är väldigt onaturligt att vara homosexuell. ”Vidrigt, stoppa alla bögar”, löd ett av hennes inlägg, ”våldtäkt är naturligt för muslimer”, ett annat.

Hannes Müller, ordförande i SD Gotland och en person som vi inlett en granskning mot idag säger till P4 att SD inte kollat upp sina kandidaters åsikter:

Kandidat nummer fem hoppar alltså av själv, men efter att ha uppmärksammats av sin Gotlands-ordförande på det olämpliga i de offentligt fällda kommentarerna i sociala medier. Kostnaden för att trycka nya valsedlar säger Hannes Müller att partiet tar ”med varm hand”.

Nya valsedlar är beställda, med bara fyra namn. Däremot kommer troligen ändå den felaktiga valsedeln, med kandidat nummer fem, att figurera.


Stötta vår verksamhet
  • 17
    Delningar