Granskning

SD-kandidat svor sig fri från rasism – nu avslöjar IRM nya uttalanden

Madelene Vestin facebook
Written by Henrik Johansson

Här om dagen kunde vi avslöja att Madelene Vestin, SD-kandidat i Falun spridit grovt rasistiska nidbilder på muslimer. Något hon förnekade enda fram tills vår publicering, hon menade till och med att andra kollat igenom hennes FB och inte funnit något rasistiskt eller nazistiskt:

dfklgjdflgkj

Vi finner det en aningen märkligt att Vestin med flera kontrollerat hennes Facebook utan att hitta någon rasism, men det kanske beror på vilka ”glasögon” man tittar igenom. Ännu märkligare blir det när vi nu kan avslöja att det finns mer rasistiska uttalanden och länkningar till nazzesidor:

vxcvxcv

Nazistiska Realisten är ett partiorgan till Svenskarnas Parti

om 20år

Tydligen kommer vi ha stening i Sverige inom 20år enligt Vestin. Artikeln är numera borttagen och frågan är om det någonsin fanns någon sanning i den.

cxvxcbcb

Artikel av rasistiska Exponerat. Enligt Vestin är galna extremister som skär huvudet av folk lika med mångkultur.

Tittar man igenom Vestins Facebooksida så ser man ett tydligt mönster, artiklar om muslimer skrivna på rasistiska, fascistiska och nazistiska sidor. Men till DT.se säger Vestin att hennes delningar bara varit misstag(angående det vi avslöjade i förra artikeln):

Hur tänker du kring att du delade bilden utan att ens titta på vad den innehöll?

– Ja, att jag nog ska börja kolla lite extra noga på vad jag delar för någonting. Och att jag kanske måste plocka bort vissa grupper på facebook som kan länka saker till mig som kanske inte är så lämpliga.

Håller du med om bildens innehåll?

– Absolut inte. Det har jag aldrig sagt att jag gör heller och den här bilden har jag heller inte kommenterat på något sätt. Jag har varken gillat bilden på min facebook eller kommenterat den överhuvudtaget.

Men du har ändå delat den?

– Jag har nog bara suttit med min telefon och delat lite allt möjligt som man brukar göra med allting som kommer upp och sen har väl bilden bara blivit delad. Jag har egentligen bara tryckt på en knapp, men det är inte någon på min facebook-sida som har kommenterat eller gillat bilden, utan man har knappt sett den här bilden. Jag hade nästan glömt bort att jag hade delat den. Jag kan ju dela lite allt möjligt som jag får upp på min facebook

Frågan är nu hur Vestin förklarar dessa delningar, här har hon ju även kommenterat bilderna, var det också att ”bara tryckt på en knapp”? Vi ringde Vestin för en kommentar:

-Jag har ingen lust att prata med dig!

Jo, men nu är det så att vi hitta fler rasistiska uttalanden från dig

-Ja, va bra! klick

Tidigare bilder och intervjuer:


Stötta vår verksamhet
  • 3
    Delningar