Granskning

SD-kandidat: ”VI BEHÖVER STARTA MOTSTÅNDSKRIGET NU!!!”

Marianne Danfjorden twitter
Written by Henrik Johansson

Under gårdagen kunde IRM avslöja hela 8 SD-politiker som under pridefestivalen uttalat sig grovt homofobiskt och nedlåtande mot HBTQ-personer. En av dessa politiker var Marianne Danfjorden, nr 5 på Gotlands lista till kommunfullmäktige, som bland annat ville stoppa ”alla vidriga bögar”. Men avslöjandet om Danfjordens hat mot homosexuella var inte allt vi hade på lager. IRM kan nu avslöja att Danfjorden anses vara en av de flitigaste och grövsta näthatarna i Sverige. Hon har haft flera olika konton och varit aktiv i alla stora sociala medier och kommentarsfält. Då materialet är såpass omfattande och hennes disquskonto numera är låst så väljer vi dock att fokusera på hennes Twitter och Facebook:

Flera av Danfjordens inlägg är som ni ser solklara fall av hets mot folkgrupp och uppmaningar till krig. Avslöjandet kommer bara dagar efter att en annan SD-politiker skrivit om sin nyinförskaffade AK47 och bombbälte på Facebook. Vapen han skulle använda sig av för att skydda sig mot ”svartingar”, ”FI” och ”islamister”, men när vi intervjuade honom skyllde han på diabetes i kombination med alkohol.

Nyheter 24 har pratat med Danfjordens ordförande på Gotland som säger att hon inte längre kommer tillåtas att kandidera för SD:

Han har framfört sin kritik till kandidaten, och uppger att hon inte kommer att sitta i fullmäktige oavsett hur det går i valet.

– Sidan ger en bild av att hon är väldigt negativ till vissa sexuella läggningar och vissa folkgrupper, säger Müller och fortsätter:

– Hon har nu meddelat att hon på grund av ålder och hälsa inte kommer att ta sin plats om hon blir invald. Så hon kommer ändå aldrig att sitta i fullmäktige här.

IRM har som hastigast pratat med Danfjorden, men hon var inte särskilt pratglad. Hon hänvisade till SD Gotlands ordförande och menade att hennes inlägg inte var rasistiska.

P.s Hon uppdaterade sin tidigare bild om Anja Persson:

sdgfsdggre


Stötta vår verksamhet
  • 69
    Delningar