Okategoriserade

SD-man anmäld för förtal

Fredrik Molin, som vi tidigare berättat om efter att han krävt ett invandringsstopp för afrikaner och araber på SD Karlskogas hemsida, har slagit till igen. Kravet har förövrigt numera ändrats – utan dementi eller avståndstagande – till det mer partikorrekta ”avlägsna kulturer”. Afrikaner och araber tycks inte vara de enda personer som Molin har något emot. På SD Karlskogas hemsida har Molin publicerat ett inlägg om förste vice ordförande, socialdemokraten Sven-Olof Axelsson där Molin hävdar att Axelsson begått jäv.

Historien är i korta drag att Axelsson varit delaktig i omröstningen om att ge mer tid – därmed mer pengar – till uppdraget som förste vice ordförande. Ett beslut som tas av politikerna i kommunfullmäktige. Fler av er som läser kanske funderar varför politiker tar beslut om sitt eget arvode, men det är så det fungerar i hela Sverige. Alltså inget konstigt i det. Ja förutom om du heter Fredrik Molin och är politiker för SD.

”Man ska inte gå ostraffad ifrån att ljuga”

Men Molin hävdar inte bara att Axelsson begått jäv, utan han hävdar att Axelsson ”deltog dessutom i debatten flitigt”. Något som fått Axelsson att polisanmäla Molin för förtal. När vi når Axelsson för en kommentar berättar han följande.

– Jag deltog inte i någon debatt. Det är så fel att man kan lägga ord i munnen på folk och komma undan med det. I det här mötet deltog ju många personer som kan intyga att jag inte yttrat mig. Mötet finns inspelat på band och det är solklart att jag inte yttrat mig. Det är därför jag polisanmält honom för förtal. Man ska inte gå ostraffad ifrån att ljuga i syfte att misskreditera en person.

Hur ser de andra oppositionspolitikerna på detta?

– Ja de gillar väl inte att deras politiska motståndare får mer tid till sitt arbete, men de anser ju inte att det handlar om jäv.

– Om polisen inte tar anmälan på allvar kommer jag att anlita en egen jurist för att driva detta vidare. Det är ju solklart att han gör detta för att misskreditera mig. Självklart ska man kunna vara oense mellan partierna, men man ska inte komma med direkta lögner om sina politiska motståndare.

Inte första gången Molin anklagas för förtal

Molin har tidigare varit föremål för en granskning efter att han påstått att en annan socialdemokratisk politiker, Helena Frisk, var ordförande för en organisation(Verdandi) som ”pysslade med spritsmuggling och omskärelse”. Frisk säger sig blivit så paff att hon inte riktigt förstod att det var henne som Molin tilltalade. Däremot reagerade säkerhetsansvarig i kommunen och tog inspelningen av Molins påstående till en åklagare, men bedömningen gjordes att det inte räckte till åtal. Frisk menar att påståendet om spritsmuggling ska grunda sig i att någon aktiv i Verdandi blivit tagen för spritsmuggling, men påståendet om omskärelse har hon ingen förklaring till.

Thoralf, vem annars

Det tar dock inte lång tid i innan IRM hittar mer info om vad Molin syftar på. Tro det eller ej: det är vår gamle vän Thoralf Alfsson som spridit dessa sanningar med rejäl modifikation från början. Det visar sig dock att det handlar om en ordförande för Verdandi (i Småland – långt från Frisk) som åtalats för att ha smugglat sprit med en vän. Denne vän hävdade senare att han skulle använda alkoholen vid sin sons omskärelsefest. Något som Alfsson i sin iver att misskreditera Verdandi som organisation, lyckas omarbeta till följande inlägg på sin blogg:

Man kan ju undra om det var Verdandiföreningen i Hultsfred som stod som arrangörer av denna omskärelsefest eller om det var miljöpartiet.

Kanske är det denna tolkning som Molin haft i tankarna när han anklagat Frisk för att leda en organisation han tror har spritsmuggling och omskärelse av småbarn i verksamhetsplanen. Nu är det så att vi gärna skulle försöka nå Molin för en kommentar till denna artikel, men sist vi försökte hotade han att polisanmäla oss för ofredande. Och vi vill ju inte vara dem som skapar fler papperspoliser, så vi avstår från att ringa.

 

 

 


Stötta vår verksamhet