Sverigedemokraten Sven-Erik Karlsson från SD-Högsby avgår nu efter vårt avslöjande om att han skrivit att det bör finnas folk som trakasserar invandrare i varje kommun. Eller rör om i grytan som Karlsson vill kalla det.

Men Karlsson kan inte riktigt se sina egna fel utan väljer att skylla på Expo:

”– Jag har sagt upp mig definitivt. Det är tack vare Expo. De hindrar ju att man skriver sina egna åsikter.”

Nu vet vi ju inte med 100% säkerhet om Expo först tvingat dig att skriva att ”det borde finnas gäng i varje kommun som trakasserar folk”, men det låter osannolikt. Sen har du faktiskt inte blivit hindrad från att skriva ner din åsikt. Hade du blivit det så skulle du förmodligen sitta kvar på din post idag.

”– Det var inte speciellt riktat mot somalierna. Jag har varit inne och tittat på min kommentar och i den nämns inte somalier.”

Nej det har du helt rätt i, men du skriver under en artikel om de trakasserade somalierna på den främlingsfientliga bloggen Avpixlat. Så det blir svårt att tolka det på något annat vis.

Till sist uttalar sig även Martin Kinnunen till DN om varför han inte avgått innan:

”Vi har en ordning i partiet som innebär att alla personärenden noga utreds varför det också ofta tar några månader innan ett beslut fattas. Att det dröjer innebär alltså inte att partiet ger ‘grönt ljus’ åt personer som uttalat sig grovt olämpligt vilket en del bloggar på nätet fått för sig.”

Vi på inte rasist, men tänker nu spekulera lite i varför det tar sådan tid trotts att det finns tydliga erkännanden och bevis på det som sagts. Vi tror nämligen att man hoppas att det ska rinna ut i sanden. Att det faller i glömska och att man kan gå vidare.

För hur svårt kan det egentligen vara? Skärmdumpar på grovt rasistiska uttalanden finns. Erkännanden finns.

Det enda som tycks saknas är viljan att göra något åt det….