Det tog inte många timmar innan Christer Schoultz fick kliva av SD-Karlskoga. Det var en föga överraskning med tanke på den grovt rasistiska tonen i hans inlägg. SD-Karlskogas ordförande går ut och tar kraftigt avstånd från Schoultz och hans åsikter på SD:s hemsida:

”Jag beklagar flera av de uttalanden som gjorts och kan kopplas ihop med partiet och lokalföreningen. Det är inget jag och styrelsen står bakom. Vi söker medborgarnas förtroende med traditionella metoder och många i styrelsen, däribland jag, använder varken twitter eller facebook. Dessa uttalanden har trots att de verkar ha pågått under lång tid skett bakom min och styrelsens rygg.”

Det här låter ju toppen eller hur? Man går ut och tar sitt ansvar och kraftfullt markerar mot Schoultz uttalande, men allt är inte som det ser ut att vara. Vi har tidigare rapporterat hur man i SD-Karlskoga ser på några av de grupper som Schoultz pekar på med hela handen som ett problem.

”Våra lokala mål innebär att kraftigt gå framåt i kommunalvalet och återinföra en god ekonomisk hushållning, kommunal skuldsanering, folkinflytande, trygghet, god äldrevård & socialt ansvarstagande utan socialism och kommunism, stoppat mottagande av afrikaner och araber i alla dess former

Något som ordförande i distriktet Daniel Spiik fick ta avstånd ifrån efter att Fredrik Molin – ordförande i Karlskoga och författare till texten – vägrat svara på frågor kring sitt uttalande:

“Jag personligen tycker inte att det är rätt att peka på vissa folkgrupper som icke önskvärda (Spiik)”

Alltså det man gör är att man sparkar ut Schoultz för att han uttryck exakt samma åsikter som man själv uttrycker på sin egen hemsida. Det blir inte mindre ironiskt när vi pratar om inlägget direkt under avståndstagandet från Schoultz.

Bara för att förtydliga, man skriver inte detta på twitter eller facebook som Schoultz, utan på en officiell sverigedemokratisk hemsida.