Dumheter

SD-man: ”Ingen massinvandring, ingen massaker på Utöya” *uppdaterad*

Erik Hellsborn sitter i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Varberg, men ni kanske minns honom från rubriker som:

  1. SD-politiker delar Breiviks åsikter
  2. SD-politiker: Inget attentat utan mångkulturen
  3. SD-politikern: Stoppa massinvandringen så upphör terrorn
  4. SD tar avstånd från partikamrat
  5. Sverigedemokrat utreds av Migrationsdomstolen
  6. SD-nämndeman kvar efter Norgeuttalande

Vi kan sammanfatta artiklarna här ovan med att Hellsborn skyller Breiviks dåd på allt från 68-vänstern till mångkultur. Eller helt enkelt att Hellsborn använder samma idéer som Breivik för att förklara orsaken till dåden. Nu är det knappast något unikt inom SD att skylla Breiviks dåd på allt annat än den ideologi och världsbild som Breivik är en produkt av. Vi har tidigare skrivit om SD:are som menar att SSU skapar fler som Breivik, använder sig av Breiviks idéer eller helt enkelt vill ge honom asyl – bara för att nämna några.

Man kan tro att Hellsborn ”tänkt om” efter att partipiskan slagit ner på hans uttalande, men ack så fel vi har. I en mailkonversation med Hellsborn visar det sig att han står fast vid sina uttalanden.

– Kortfattat var min poäng: Ingen massinvandring, ingen massaker på Utöya. Betyder det att jag fråntar Breivik hans ansvar? Nej, Breivik är, precis som alla illgärningsmän, ansvariga för vad de gör. Men ska vi tala om bakomliggande orsaker var det trots allt det mångkulturella samhällsbygget som triggade honom, det har han ju själv sagt.

Hellsborn fortsätter med att förtydliga sitt uttalande. Även här ser man att solklara likheter Breiviks konspiratoriska världsbild.

– Om det inte funnits svarta hade det heller inte funnit rasism mot svarta? Ja visst stämmer det. Någon annan gjorde liknelsen att det inte skulle begås våldtäkter om det inte fanns kvinnor. Det är förstås också sant. Dock så kan vi inte välja om det ska finnas kvinnor eller svarta. Däremot kan vi välja om vi vill göra vårt samhälle mångkulturellt eller inte. Hade inte vänstern efter WW2 (andra världskriget, min anmärkning) börjat sitt arbete för att göra de västerländska staterna mångkulturella hade motivet för Breiviks illgärningar inte existerat. Ej heller att partier som Dansk Folkeparti eller Sverigedemokraterna bildats, sajter som Avpixlat och Gates of Vienna hade aldrig sett dagens ljus. Så även om du vill lägga skulden på ”oss”, blir det ändå i förlängningen mångkulturen som är den utlösande faktorn. Det är människor som du som har format människor som jag till vad vi är.

Eftersom partiet tidigare tagit avstånd från Hellsborns uttalanden frågar vi om han går emot partiet i denna fråga?

– Korrekt uppfattat. Man kan inte alltid vara eniga om allt. Mig veterligen finns det även sossar som ogillar EU, samt interna höger- och vänsterfalanger inom partiet.

Man ser det fiktiva samtalet framför sig mellan två socialdemokrater:

Socialdemokrat 1: ”Varför tror du Breivik mördade människor?”

Socialdemokrat 2: ”Jo jag tror det var invandrarnas fel”

Socialdemokrat 1.:”Va??? Hur kan det vara det?”

Socialdemokrat 2: ”Jo jag tror 68-vänstern banat väg för det sedan andra världskrigets slut, men det är ju inget konstigt med att tro det. Du är ju till exempel emot fastighetsskatten. Vi kan ju inte vara överens om allt”

*Uppdatering*

Det har framkommit att Hellsborn hävdar att han inte visste att han pratade med oss på inte rasist, men. Vi vill därför klargöra att det var Hellsborn själv som föreslog att vi skulle fortsätta vår diskussion över mail efter fler och långa debatter om IRM:s inlägg. Hellsborns förslag var riktat till vår skribent Henrik Johansson.


Stötta vår verksamhet
  • 28
    Delningar