Vi på IRM får ofta höra att det är fel att kalla Sverigedemokraterna för rasister. Problemet är ju bara att vi gång på gång hittar rasistiska uttalanden hos SD:s förtroendevalda.  Högt som lågt i hierarkin. Senast ut är Sven Håkan Holst, kommunpolitiker i Svedala, som vi uppmärksammats på efter ett tips. När vi går igenom Holsts kommentarer på Avpixlat och andra rasistiska bloggar får vi nästan en chock, men bara nästan. Vi kontaktade Holst för att få det bekräftat att Holst skrivit kommentarerna och försäkra oss om att han inte bara utsatts för ett ”avancerat hack”.

När vi når Holst så bekräftar han att han skrivit följande kommentarer:

 

Så här gick vår konversation:

-Man kan bli lite förbannad emellanåt.

Är det så att vissa folkslag har mord i blodet?

-Ja så är det ju.

 

 

Följer inte araber svensk lag?

-Det är dåligt med det

Delas dessa åsikter av alla i SD Svedala? 

-Ahh det hör man ju överallt

Men efter denna kommentar tar det stopp. Holst menar om vart annat att han inte minns eller inte skrivit kommentarerna. När vi konfronterar honom med uppgifterna att vi kan koppla den mailadress han uppgivit på Svedalas kommun till alla kommentarer så tar det inte lång tid innan han bryter intervjun.

Vi publicerar här nedan ett gäng med kommentarer som IRM lyckats knyta till Holsts mailadres och facebook konto. Vi vill även påpeka att dessa kommentarer kan vara de grövsta och mest rasistiska vi hittat bland SD:s förtroendevalda:

 

 

Mer läsning om SD Svedala

  1. SD Svedala: ”Islam är en människofientlig och totalitär krigsideologi med världsherravälde som slutmål”
  2. SD pratar konspirationsteorier
  3. S(e o hör)D
  4. Bråk inom SD, någon som blir förvånad?

** *Uppdatering***

Till Expo förnekar nu Holst att han skrivit kommentarerna, men han håller med om allt som skrivits i hans namn. Detta trots att Holst senast igår erkänt minst två kommentarer till IRM. I skrivande stund ringer även Holst och skäller ut oss. Holst berättar att han blivit hackad, men när vi förklarar att vi har vår intervju bandad där han erkänner vissa kommentarer lugnar han ner sig och menar att han inte minns. Holst säger även att han ska sluta med kommunpolitiken då ”Sverige är redan förlorat”.

Ur Expo:

– Det är klart att det finns olika raser. Det är en lott man föds med. Vissa får en sämre lott än andra, det är deras lott så är det ju. Det måste man se, att vissa är väldigt hetlevrade, säger Sven Holst till Expo Idag.

 

– Se hur de beter sig. Många tuttar eld på bilar där de bor. Vad ska vi göra åt det? Alla är likadana, säger han.

 

Holst säger vidare att det i Sverige redan är ”hopplöst” och ”försent” att göra något åt invandringen.

 

– Fråga svenska folket vad de tycker! De borde skickas ut, men det är ju omöjligt för det är krig i vissa länder. De påstår det i alla fall. De som kommer från länder som inte är i krig borde skickas ut, säger han.

Till Nyheter 24 säger SD:s pressansvarige följande:

– Detta är fullkomligt oacceptabla uttalanden och det är såklart anmärkningsvärt om de härrör från en företrädare i vårt parti. Så fort vi fick information om detta skickades informationen vidare till partiets medlemsutskottet som kommer att utreda det inträffade, säger SD:s presschef Martin Kinnunentill Nyheter24.

IRM vill påstå att det blev något snabbare puckar med uteslutningsärendet mot Holst än det eventuella som öppnats mot Almqvist och järngänget