Dumheter

SD-man: Alliansen väljer att ha svenskars blod på sina händer

Under veckan som gick skrev Daniel Persson (SD-Bollebygd) ett inlägg på SD:s hemsida där han tar upp olika brott som exempel på ”svenskfientlighet”. Begreppet “svenskfientlighet” är ett försök att ”vända på steken” och påstå att svenskar minsann är de som är mest utsatta för rasism. En ganska typisk infallsvinkel för sverigedemokrater och högerextrema aktörer. Att Persson väljer att skriva ett inlägg på ämnet är därför föga förvånande. I sitt inlägg ger han även uttryck för de konspirationsteorier som är typiska för det parti han företräder. Till exempel om samarbetet mellan media och “sjuklövern” för att dölja alla “hemskheter” med invandringen.

Vi blev såklart nyfikna på hur Persson kommit fram till sin slutsats. Kanske är det så att Persson sitter på något som kan bevisa den konspiration mellan media och alla partier (utom SD) som det frekvent skrivs om bland Sverigedemokrater. Vi ringde med hjärtat i halsgropen och med förhoppningen att äntligen få svar på alla våra frågor:

Du skriver på SD:s hemsida att det är på grund av Elin Krantz Svenska ursprung som hon blev mördad. Hur belägger du det?

 – Nej, men överlag om man tittar på statistik så…
– Asså jag har ju inga siffror, men åker du runt och kollar tingsrätter kommer du kunna se att de flesta som blir våldtagna är Svenskar. Alltså folk med svenskklingande namn. Det vet nog både du och jag.

Du skriver: ”Det enda fel hon (Elin Krantz) kan begått var att vara Svensk”.

– Ja den här gärningsmannen hade inte gjort det här om det varit en etiopisk kvinna, utan när han såg att det var en svensk tjej som hette Elin så… Jag vet inte hur jag ska förklara. Jag tror du förstår hur jag menar. Deras syn är ofta att kvinnan inte är lika mycket värd.

Vilka deras?

– Ja det finns ju många grupper. Jag kan ju inte peka ut någon exakt.

Delar de samma “syn” alla dessa grupper?

– Nej, men det finns tendenser. När vi svenskar åker utomlands söker vi oss ju till andra svenskar. Det är ju inget ovanligt.

Du skriver också mycket om media. Att det skulle skrikas rasism om en invandrare blir utsatta för brott?

 – Det borde inte vara så, men ofta drar man i den växeln. Titta på Peter Mangs till exempel. Nu vet ju inte jag om han hade invandrarfientliga åsikter, men han sa ju också att han var ute efter kriminella.

Fast han hade ju rasistiska åsikter.

 –Ja fast det är ju inte hela sanningen. Nu har inte jag heller hela sanningen, men det var ju inte så att han var en nazist. Fast nu var det ju inte det jag ville säga. Jag menar att när det drabbar invandrare så dras de stora växlarna, men när det drabbar svenskar så ska det tystas ner.

Har fallet med Elin Krantz tystats ned?

 -Ja det här med förövaren.

Men söker man på fallet så finner man hundratals artiklar (även artiklar där förövaren är namngiven och på bild). Det tyder ju på att det du säger inte är sant.

-Hade det vart omvända förhållanden hade det blåsts upp mycket mer, men bara för att det är invandrare så tystas det ner.

Du skriver också: Men när våldet drabbar Svenskar ska det tystas ner för det kan ju ge Sverigedemokraterna vind i seglen och det vill ju mediaeliten och makthavare undvika utan väljer hellre att ha Svenskars blod på sina händer.

Har även du blod på dina händer?

-Blod på min händer?

Ja du är ju en av makthavarna?

-Jag är inte en av eliten.

Sitter inte du i kommunfullmäktige och är inte det en makthavarposition?

-Det är ju Alliansen som har makten. Jag kan inte påverka.

Har Alliansen Elin Krantz blod på sina händer?

-Ja och massmedia genom att tysta ner sådana händelser.

Men vi pratade just om det. Du kunde ju inte belägga att de hade tystat ner fallet.

-Det har kommit fram tack vare den alternativa median.

Vilka är det som bestämt att det ska tystas ner?

-Media och sjuklöver.

Har sjuklövern sagt till media att vara tysta?

-Det vet jag inte.

Men hur har man kommit överens om att det ska vara så här? Har man haft något möte?

-Det vet jag inte. Man kanske är rädd för Sverigedemokraterna.

Förstår jag det rätt att media och sjuklövern tystat ner brott bland invandrare för att hindra SD att komma till makten?

-Det är en av anledningarna.

Du säger och skriver en hel del spektakulära saker om media. Har du några belägg för detta?

-Nej, men jag ser väl tendenserna.

Okay är det då rätt av mig efter en sommar full av rasistiska uttalanden från företrädare för SD att kalla SD ett rasistiskt parti? Jag har ju sett tendenser.

-Nej jag tycker inte det.

Är inte det samma sak som du säger?

-Ja, men jag kallar ju inte massmedia för rasister.

Men Daniel du säger ju en massa saker nu, men utan att belägga något av dina påståenden.

-Det räcker ju med att gå runt och titta i tingsrätter och hovrätter.

Har du gjort det?

-Nej absolut inte, men jag har läst i alternativa medier och pratat med folk i kriminalvården.

Vårt intryck av Persson är att han fått stora delar av sin världsbild från främlingsfientliga bloggar som till exempel Avpixlat. Det är även uppenbart att han inte tillämpar källkritik. Det är absolut inte första gången vi stöter på påståenden om media som inte haft någon grund i verkligheten. Sist så var det SD-Halmstads representant som berättade hur GP inte rapporterat om ett brottsmål. När vi konfronterade honom med att uppgifterna var felaktiga gapade han följande och slängde på luren: “Göteborgsposten är en totalt oseriös tidning tack och hej!”

Vi kan utifrån detta börja ana att Sverigedemokrater allt mer hyser ett komplicerat förhållande till media. De har dock i båda dessa fall missat en väsentlig del av proceduren, något som man får lära sig redan i lågstadiet:
Källkritik.


Stötta vår verksamhet