Dumheter

SD-man vill inte ha muslimer i jul-TV

Christoffer Dulny, engagerad SDU:are och politisk samordnare för SD (och flitig twittrare…) har läst en artikel på Aftonbladet som upprör honom så mycket att han måste kommentera den. Artikeln handlar om vem som kan tänkas bli årets julvärd i SVT. Valet står, enligt ett spelbolag, mellan Gina Dirawi och Ebba von Sydow. Hur Dulny reagerar på detta?

Vi förstår att det känns jobbigt för Dulny att julvärden i år kanske inte kommer sjunga psalmer, prata om Jesus födelse, leda julbönen och ha högläsning ur Bibeln. Det måste vara tungt om denna tradition går förlorad i år!
Eller… vänta nu? Hur mycket har egentligen Kalle Anka och Benjamin Syrsa, ”Kan du vissla, Johanna?” och ”Svensson, Svensson” att göra med kristendomen? Inte så mycket va?

Vi på IRM vill iallafall i förskott gratulera vem som än får äran att bli årets julvärd. Vi skulle tycka att det vore jätteroligt att se Gina i rutan. Inte baserat på hennes religion – utan på att hon är en rolig och charmig ung tjej som är duktig på att ta hand om sina tittare. Vilket är vad de flesta bryr sig om.


Stötta vår verksamhet