Granskning

SD Mullsjö – det är viktigt att folk får uttrycka att de vill bränna ner flyktingboenden

I en artikel på JKPG Live redovisas det för hur det ser ut i kommentarsfältet på Sverigedemokraterna i Mullsjös facebooksida i ett inlägg angående ett nytillkommet flyktingboende i kommunen. En person kommenterar ”släpp ut pyromanerna de enda som kan stoppa idioterna!!!” och detta påföljs av starka reaktioner från en annan person som undrar om SD kommer att plocka bort kommentaren. På detta svarade Angelica Lundberg som är gruppledare för SD i kommunen att ”Yttrandefriheten är något av det viktigaste vi har.”. Vidare uppmanades den upprörda personen att kontakta polisen om denne ansåg något vara brottsligt i kommentarsfältet. Här anses alltså yttrandefriheten, och i detta fallet en uppmaning om mordbrand, vara det som prioriteras i kommentarsfältet.

färdig dump pyroman

När IRM går igenom SD Mullsjös sida i samma kommentarsfält och på andra poster hittar vi en hel del intressant. Kommentaren ovan är inte första gången SD i Mullsjö inte uttalat ett direkt avstånd ifrån uppmaning till mordbrand. Den första oktober undrar en användare i en kommentar om ingen kan spilla lite bensin och tändstickor på plats – enligt personen har detta funkat bra i Tyskland. SD Mullsjö svarar på kommentaren – och börjar svaret med att säga att dom förstår personens frustration. För oss ter det sig mycket märkligt att flyktingboenden runt om i Sverige och Europa eldas upp flera gånger i veckan medan SD i Mullsjö hellre väljer att uttrycka sin förståelse för en uppenbar våldsbejakande person innan dom tar avstånd från handlingar som mordbrand. För avstånd tar dom – men först i sista meningen i kommentaren. Det var viktigare för SD Mullsjö att visa förståelse för frustrationen hos en tänkbar pyroman istället.

sdpyroman2klar

Angelica Lundberg är ett återkommande namn som signerar flera av SD Mullsjös kommentarer på deras facebooksida. Hon är gärna och ofta med i diskussioner med folk som kommenterar och har hamnat i blåsväder för sina kommentarer förut. I en artikel som Jönköpings-Posten skrev i oktober 2014 berättas det om att Angelica har ansett att media mörkar folks nationaliteter och att ”Det är ett faktum att invandrare från vissa länder (kulturer?) begår fler brott än andra.” Angelica verkar ha fortsatt på en människoföraktande bana och har bland annat kommenterat att det är ”väldigt bombfritt i Tyskland och Danmark”, då syftandes på flyktingarnas vandringar genom Europa i flera inlägg, och dessutom sagt att ”det är väl ingen som gillar att det ska öppnas HVB-hem?”.

sdangelicaklar

Avslutningsvis vill vi dela Angelica Lundbergs status, påminn er om att hon är gruppledare för SD i Mullsjö, och låta er ta del av hennes personliga syn på människovärde och gränser.

angelicastatus
Uppdatering:

Vi på IRM har uppmärksammat att Angelica Lundberg försöker försvara sig mot kritiken. Detta gör hon på JKPG Lives facebooksida. Hon menar på att kommentaren faktiskt raderades. Och det stämmer, problemet för Angelica är bara att Morgan Malmborg i en lokalpolitisk grupp på facebook för Mullsjö bekräftar att den är borttagen den 13 oktober – då har Sverigedemokraterna i Mullsjö alltså låtit kommentaren och deras svar ligga uppe offentligt i fem dagar.

12171650_10156096017600537_201703168_o

12176108_10156096017100537_1224716643_o


Stötta vår verksamhet
  • 2.4K
    Delningar