IRM har i flera artiklar uppmärksammat hur den antisemitiska organisationen Granskning Sverige, via sajten Gangrape Sweden, sammanställt ett personregister över medlemmar i gruppen #jagärhär. Nu kan IRM avslöja att den Sverigedemokratiska föreningen i Nacka publicerat en av alla dessa register på sin officiella Facebooksida. I registret återfinns inte mindre än 14 medlemmar från #jagärhär med person- och kontaktuppgifter. 

Precis som den antisemitiska organisationen Granskning Sverige så kallar SD Nacka gruppen för ”demokratiterrorister” när de publicerar #jagärhär-medlemmarnas personuppgifter:

I inlägget som SD Nacka publicerat återfinns alltså fjorton medlemmar av gruppen #jagärhär med namn, personnummer, hemadress, mejladress och telefonnummer:

Att ett politiskt parti på sin officiella sida hänger ut meningsmotståndare, i de flesta fall privatpersoner, med person- och kontaktuppgifter är så nära faktiskt åsiktsregistrering som du bara kan komma.

Föreställ er följande scenario: Tänk om Socialdemokraterna, efter debatten mellan Ardalan Shekarabi och Jimmie Åkesson sökt upp alla de som uttryckte sig rasistiskt om Shekarabi. Publicerat deras adresser, telefonnummer och personnummer på en av Socialdemokraternas officiella sidor. Förstår ni proportionerna på den skandalen? Förstår ni hur många ”svärjevänner” som skulle skrika sig blåa om åsiktsregistrering?

IRM har också tidigare rapporterat hur medlemmarna blivit hotade under upprättandet av detta register av företrädare från organisationen Granskning Sverige. Att hoten förekommit bekräftar både Fabian Fjälling och den numera borttagna kontot Granskning Sverige:


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm