Okategoriserade

SD Norrbotten har trubbel i sandlådan efter anklagelse om misshandel

Lars Röjne från Boden, som för en tid sedan utslöts ur Sverigedemokraterna, släpper nu ut lite av det som han tidigare har kallat för ”ett ton grejer”. I Norrbottenskuriren den 22/4 2013 så påstår han att partiet har anklagat honom för att ha misshandlat en partikamrat våren 2010. Händelsen ska ha ägt rum på en pizzeria när några av medlemmarna samlades för att äta efter ett möte:

Ett rent falsarium, säger Lars Röjne. Jag var inte ens där på pizzerian och har ett flertal vittnen till detta. Och dagen efter mötet blev jag förstanamn på Bodenlistan i stället för andranamn. Allt var jättebra.

Anklagelsen dyker upp först hösten 2011 i några brev som skrivits under partiets landsdagar 2011. Alltså långt efter att Röjne tagit plats i Bodens kommunfullmäktige. Röjnes teori är att partidistriktet med ordförande Peter Aldenlöv i spetsen ville komma över pengar från Bodens lokala partikassa. Efter Röjnes uteslutning ska även andra ledamöter ha ersatts av de som tillhör Aldnelvös falang.

När Peter Aldenlöv inte fick pengar till distriktet sattes smutskastningen igång. I och med att de tog hand om styrelsen kom de över kassan på nästan 100.000 kronor

Röjnes version får stöd av två personer som nu har hoppat av Sverigedemokraterna.

Flera av oss åkte tillbaka till Boden tillsammans med Lars Röjne, Röjne var inte med på pizzerian.

Teorin om Aldenslövs lömska spel kommer inte heller enbart från Röjne:

Han har tidigare försökt få oss uteslutna. Själv har jag lämnat partiet eftersom jag inte vill vara med i en sandlåda.

En anonym före detta Sverigedemokrat uttalar sig också till Kuriren, och får även medhåll av ytterligare en före detta medlem:

Vi åkte tillsammans till och från distriktsmötet på Hertsön. Jag blev väldigt förvånad när jag fick reda på misshandeln 1,5 år senare. Men det där är något de hittat på. Ett rävspel. Jag har lämnat partiet på grund av allt strul lokalt och på riksplanet.

Aldenlöv himself är korthuggen som vanligt:

Lars Röjne uteslöts på grund av samarbetsproblem med medlemmar och styrelse. Han är ett avslutat kapitel för vår del.

Martin Kinnunen (SDs pressansvarige) försöker förklara varför den påstådda misshandeln inte har polisanmälts:

Jag har försökt sätta mig in i ärendet som inte är helt okomplicerat. Gällande misshandeln finns två olika versioner. Att saken inte polisanmäldes förklaras med att man inte vill göra polissak av händelsen. Det skulle lösas internt.

Kinnunen insinuerar också att Röjne beter sig allmänt hotfullt:

I grunden handlar det om samarbetssvårigheter. Människor som känner sig hotade och hur man uppför sig mot andra medlemmar i partiet. Man har funnit att Lars Röjne inte fungerat i organisationen. Han har inte följt de regler som gäller och inte behandlat människor på det sätt som man kan begära av en partiföreträdare.

Ja, det är inte lätt att hänga med i turerna i när det gäller SD Norrbotten. Samtidigt verkar det vara frågan om ett ganska klassiskt SD-fenomen: interna konflikter, falangstrider och en ständig kamp om makten och pengarna. Samtidigt sitter väl ”fotsoldaterna” framför någon random hatblogg och tror att SD kommer att förändra Sverige. Well, om det är en sandlåda man tänker sig så har de kanske en poäng?

 

 

 

 

 

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 6
    Delningar