Dumheter

SD Norrbotten – ett ständigt pågående haveri

Sverigedemokraterna i Norrbotten fortsätter sin envetna kamp för att upphöra helt av egen kraft. Sedan valet 2010 har följande bravader ägt rum:

2010

 • SD Norrbotten gör ett rätt dåligt val i största allmänhet. De får sammanlagt tre mandat i hela Norrbotten. Arvidsjaur, Boden, Gällivare.
 • I Boden inleder Lars Röjne med en nu mera klassisk intervju i Norrbottens-Kuriren. Han tar i intervjun ställning för vissa Sverigedemokratiska grundprinciper. Som nyligen uppkommen på barrikaden säger han:

Jag tycker att vi ska få ha sill och nubbe på midsommar

 • I Arvidsjaur hävdar Anne Sandman att Sverigedemokraterna bara är emot illegal invandring och inte har något emot ett mångkulturelt samhälle. När Piteåtidningens journalist ifrågasätter detta med hänväsning till hennes eget partis principprogram så utbrister Sandman helt enkelt:

Vad jag tycker att du tjatar om det här

Kan jag ges en plats i fullmäktige? Det här är en fullständig nyhet. Vem är det som beslutar det?

 • Twitterkontot Sverigedemokraterna Norrbotten kommenterar självmordsbombarens vansinnesdåd i Stockholm såhär:

Nu har sjuklövern fått som dom så länge önskat. Ett mångkulturellt Sverige med bomber och granater!

2011

 • Under det här året lyser SD Norrbotten med sin frånvaro. Särskilt i Gällivare där Olsson fortfarande aldrig har dykt upp till kommunfullmäktige, om man ska tro protokollet i alla fall.

2012

Jag vet att det händer något men inte vad

 • Sverigedemokraterna i Kiruna hade däremot koll på järnrörsaffären. På facebook gav de sitt stöd till Almqvist med orden:

Väldigt lågt att dra upp något som hände för 2,5 år sedan. Vad de än gör låt detta inte påverka dig negativt. Och kom ihåg att det inte var dig polisen tog. Det är dom som ska skämmas för sitt beteende. Jobbiga saker gör oss starkare, stå på dig

2013

 • Lars Röjne, SDs representant i Boden, utesluts ur partiet. Allt sker enligt Sverigedemokratisk praxis i dylika ärenden. Den berörda personen får reda på saken först när en journalist tar kontakt för att få en kommentar till beskedet:

Jag har inte fått meddelande eller brev om det. Och det borde jag ha fått före er

 • Hur framtiden ser ut för partiets minst framgångsrika distrikt vet vi inte. Eventuellt kan den innehålla några av de hemligheter som Röjne berättar om i nyss nämnda intervju:

Jag kan inte säga någonting eftersom jag är medlem, vi är ålagda tystnadsplikt och jag sitter i fullmäktige. Men det är väldigt många turer och jag har ett ton grejor som jag skulle kunna släppa ut.

 

 


Stötta vår verksamhet
 • 39
  Delningar