Okategoriserade

SD och det här med ”riktiga flyktingar”

Sverigedemokraterna i Uppsala har lämnat in en motion där man begär att kommunen ska lämna samarbetet med yttrandefrihetsorganisationen ICORN som hjälper förföljda författare med fristäder.

Sverigedemokraterna ifrågasätter i ”Motion om att avskaffa stödet till utländska författare” att Uppsala kommun tagit emot två författare.En av dem är Ansiur Rahman som flytt från Bangladesh, där han utsatts för förföljelse från den paramilitära RAB-milisen och islamistiska extremister uppger tidningen Expo.

Nu kommer vi till just det här med SD och dess definition om vad som är en riktig flykting.

Pavel Gamov reder ut varför Ansiur inte är en riktig flykting.

”– Självklart ska Sverige ta emot riktiga flyktingar som är kvot eller konventionsflyktingar. Men när det gäller sådana här personer menar vi att det är en form för gräddfil. Det är inte så vårt asylsystem ska vara uppbyggt”

Därmed har Pavel klargjort att är du en författare som vågar stå upp för yttrandefriheten, kämpar för kvinnors rättigheter, jobbar mot religiös fundamentalism och därmed får ovänner i form av paramilitära RAB-milisen och islamistiska extremister. Så ska du inte komma hit och tro att du är en ”riktig flykting”.

Att våra nordiska grannländer har lagar som skyddar författare i liknande situation tycks inte hjälpa i detta fall. Trotts att SD har för vana att titta på alla andra länder när det gäller att formulera nya lagar och titta på hur man vill att Sverige skall vara.


Stötta vår verksamhet

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.