Okategoriserade

SD-ordförande delar nazikonspiration

Sociala medier är en jättebra grej för politiker att nå ut till sina väljare. Det är också en jättedum grej att göra bort sig på, för det finns många ögon som ser och ingenting är hemligt. Det borde Sverigedemokraterna onekligen ha lärt sig vid det här laget, men icke sa nicke. Vi vet ju alla att den där nolltoleransen är det inte så mycket lönt med, men hur ser egentligen partistyrelsen på företrädare som hakar på nazistiska myter och?

tommy hansson retwweetTweeten ovan, skriven av den inte särskilt rumsrena eller intressanta Dan Park, har som ni ser retweetats (skickats vidare) av ingen mindre än Tommy Hansson. Hansson är gruppledare för SD i Södertäljes kommunfullmäktige och även ordförande i SD Södertälje. Det är högst bekymmersamt att han delar vidare ett budskap med nazistiska undertoner.

Nu kanske ni undrar vad det nazistiska är i den där tweeten. Well, låt oss säga så här: det är inte Dan Park som själv kommit på denna teori som han finner sig nödgad att sprida på Twitter. Det är en taktik som används av såväl fascistiska EDL (English Defence League) som av nynazister. Enda skillnaden är att nazisterna attackerar judar, medan de andra fascisterna (inklusive ovan nämnde SD-företrädare) attackerar muslimer.

politofon(Bild: http://politifon.wordpress.com)

Illa, Hansson. Mycket illa. Och lika illa är din respons på kritik:

tommy hansson 1Som ni ser på skärmdumpen ovan så är inte IRM:s skribent att betrakta bara som wordfeudälskare, utan även ”feminazist” och ”rödfascist”. Vi skulle såklart gärna se att Hansson utvecklade hur han tänkte när han gjorde sina ordval. Det tror vi dock inte kommer hända.

Vet ni vad vi mer inte tror kommer hända? Att Tommy Hansson på något sätt blir uppmärksammad för sitt beteende. Det börjar bli tämligen uppenbart att Hansson har nån typ av hållhake på partiet och partistyrelsen. Hur kan han annars få vara kvar när så många företrädare för partiet har blivit uteslutna för betydligt mindre allvarliga saker senaste åren?

Att SD kan utesluta en medlem för att hen inte är motståndare till ett moskébygge, men behåller en företrädare som flera gånger uttryckt homofobi och nu även nazisympatier… det är förstås högst beklagligt. De kanske borde tänka på att det mer och mer lyser igenom i vilken omfattning de nyttjar de berömda dubbla måttstockarna.

UPPDATERING

Här har ni Dan Park när han går med nazistiska Svenskarnas Parti:

1457545_1386891314899381_582872001_n


Stötta vår verksamhet