Efter förra veckans avslöjanden är det inte så konstigt att många Sverigedemokrater och sympatisörer är lite…griniga. De flesta tycks dock förstå att sådant här, alltså att sanningen kommer fram till slut, får man räkna med om man är ett riksdagsparti med mycket makt. Det finns dock de som tar grinigheten till en högre nivå, bortom all tänkbar rimlighet:

Sverigedemokraternas ordförande i Stockholms län, Robert Stenkvist uppmanar till bojkott av Bonniermediers annonsörer efter partiets rasistskandal. Det är en högerextrem sajt som ligger bakom ett upprop som Stenkvist ansluter sig till.

Expo Idag berättar också på sin hemsida om vad Robert Stenkvist skrivit på sin Facebook-sida:

Hörde om bojkott av vissa tidningars annonsörer. Tryckte det var en jättebra idé, verkligen värt att pröva. Nu skulle Bonnier och David Baas få känna på lite blankt stål. Inget svider som uteblivna annonsörer.

”Nu skulle Bonnier och David Baas få känna på lite blankt stål.”?
Vi hoppas innerligt att det inte är fler metallrör som det ska viftas med för det känns ärligt talat 2010.

Man kan förstås ifrågasätta hur demokratiskt det är att försöka bestraffa en eller flera tidningar för att de rapporterar om vad ett av våra riksdagspartier haft för sig – och har för sig. För vi får förstås inte glömma att det florerat många lögner i samband med Järnrörshärvan. Riksdagsmän har ogenerat ljugit i intervjuer, och har ni missat några av deras lögner tycker vi självfallet att ni ska läsa vår sammanställning här.

Dock är det kanske inte så överraskande att ett sådant tydligt förakt för fri press sipprar igenom. Det handlar trots allt om en företrädare för partiet som motionerat om i Riksdagen att de vill styra svensk media.
Men vi hoppas förstås att det stämmer att Robert Stenkvists inställning bara är en missuppfattning, precis som han säger till Expo Idag. För nog vore det rätt illa om en ordförande i ett så stort län hejar på antidemokratiska och, ärligt talat, barnsliga metoder?