Vi har tidigare rapporterat hur SD-Kungsbackas Mattias From blivit utesluten efter att uttalat sig antisemitiskt om SD:s toppskick. Något som From själv nekar till och försvarar sig med följande text:

“Tydligen får man inte lov att kritisera ledningen och den Israelvänliga hållningen partiet har, som inte ens är förankrad bland medlemmarna. Håller man inte tyst och rättar sig in i ledet till 100 procent så åker man ut… SD är Sveriges i särklass mest toppstyrda riksdagsparti, det råder det ingen tvekan om!”

Nu har Froms forna partikamrat och ordförande Dag Windefjord, hoppat av partiet i protest. Till Kungsbacka-posten säger Windefjord:

”Partiledningen agerar mot sina medlemmar med en fullständig arrogans mot både folkviljor, demokrati samt allmänt hyfs och god sed.”

Splittringen mellan partitoppen och fotsoldaterna blir tydligare för var dag som går och förvirringen inom SD om vad som får och inte får sägas är total. Partitoppen, tongivande och strategiska personer kommer undan med i princip vilka uttalanden som helst samtidigt som de på lägre nivå ryker på löpande band. Med detta menar vi inte att förringa Froms antisemitiska uttalanden. Vi kan likna det som händer inom SD vid en retorisk omgång av ”följa John” där reglerna är ”flytande”. Ena sekunden ska man följa och i nästa sekund åker man ut om man ”följer John”.

Fotnot:
John är i det här fallet ett påhittat  namn och skulle lika gärna kunna ersättas med Jimmy, Björn eller Kent.