Dumheter

SD-ordförande – det stämmer att muslimer vill suga ur Sverige allt!

SD i Partille har varit i farten igen och har nu publicerat bilder på vad som påstås vara somalier som köar till svenska ambassaden i Addis Abeba i Etiopien:
1393174_10151653124022477_541344115_n
En facebookvän till Stefan Falktorp, ordförande för SD Partille, lade upp länken på sin facebook-status med kommentaren: ”Alla muslimer vill suga ur Sverige allt!!!” Falktorp kommenterade instämmande i påståendet med tillägget att han anser att de är på god väg att lyckas. Man kan ju tycka att Falktorp i enlighet med SD:s så kallade ”nolltolerans” mot rasism borde satt ner foten och påpekat det rasistiska i uttalandet, men icke. Inte för att vi förväntat oss stordåd av mannen som ville bojkotta MAX för att de ville anställa utländska chefer och anser att kvinnomisshandel inte är en ”big deal” om det endast händer en gång.
Han verkar även missat en del nyhetsrapportering – eller så förlitar han sig helt på Avpixlat – när han påstår att kriget i Somalia varit slut sen 1993 och att det är ofattbart att Sverige kan ge asyl till tusentals människor för att de var i krig för 20 år sen. Vi på IRM är inga experter, men om vi förstått det hela rätt pågår ett inbördeskrig i landet sedan 1991. Har det blivit lite stabilare i vissa regioner på sistone? Ja.  Är kriget slut? Nej. Har människor behov av att söka asyl? Ja.
Svårare än så är det inte.
Text: Carolin Evander

Stötta vår verksamhet