Granskning

SD-ordförande om att n-ordet stryks ur Pippi – det här är början på nationens förintelse

Pippi astrid lindgren
Written by Henrik Johansson

Under gårdagen släpptes bomben, SVT hade fräckheten att stryka ordet ”neger” ur nyutgåvan av Pippi Långstrump:

Andra förändringar som gjorts är att scener där skådespelerskan Inger Nilssons Pippi refererar till sin far som ”negerkung” har ändrats så att hon numera bara säger ”kung”. Även en scen där Pippi leker ”kines” genom att sträcka ut huden runt ögonen har klippts om.

”Målgruppen är barn”

Det var SVT som själva tog initiativet till förändringarna. Anledningen är att det 45 år gamla materialet kan verka stötande i mötet med en modern publik.

– Vi ser att målgruppen är barnpubliken och vi tror att det kan upplevas sårande eller nedsättande för barn som ser och hör det här, säger Paulette Rosas Hott, försäljningschef för program och licensiering på SVT.

Den ”sverigevänliga” rörelsen ballade ur totalt. Folk utlovade att man minsann skulle visa den oklippta versionen för sina barn, detta för att säkerställa att barnen skulle få en korrekt dos av n-ordet under sin uppväxt? Andra menade att Sverigedemokraterna nu skulle få 20% i valet 2018, däremot hade man inegn förklaring till vad exakt SD skulle göra åt saken, kanske införa en lag som tvingar barn att säga n-ordet minst tre gånger per dag? En tredje menade att apokalypsen och demokratins förfall nu stod för dörren. Nämnde vi att denna tredje också var SD-ordförande Jana Lund?

Jana Lund Kävlinge ordförande

Självfallet var det muslimernas fel….

Jana Lund Kävlinge del 2

Lund förutspår alltså att nationen förintas och liknar SVT:s strykning av rasism med historiska bokbål. Rimligt….

tumblr_inline_mrdiljbbQH1qz4rgp

 

En annan person som tog sig friheten att tala för Astrid Lindgren var SD-politikern Monica Evertson från Sävsjö:

Monica Evertsson SävsjöEvertson påstår alltså att Astrid Lindgren skulle vända sig i sin grav, detta trots att det står följande i artikeln som hon länkar till:

Astrid Lindgren hade hållt med

Nils Nyman är vd på Saltkråkan AB. Han har godkänt ändringarna och anser inte att de påverkar förståelsen av tv-seriens innehåll.

– Vi vill göra allt vi kan för att folk inte ska bli sårade. Därför tycker vi att SVT gör rätt. Astrid Lindgren stod för helt andra värderingar än att kränka människor.

Vad tror du Astrid Lindgren hade tyckt om förändringarna?

– Min uppfattning är att hon skulle säga: ”Absolut, det här gör inte historien sämre och det finns en chans att folk tar illa upp”.

Men Evertsson vet alltså bättre än de personer som fått i uppdrag att förvalta Astrids verk. Evertsons, och många andras uttalande, om att Astrid skulle vända fick sig en ytterligare knäpp på näsan när Saltkråkan AB släppte följande bomb (bomb för rasister som vill ha en ursäkt att hetsa mot invandrare det vill säga):

Spiksäkert är att jag inte skulle ha gjort Pippis pappa till negerkung!”

Just nu pågår en diskussion i media om det är rätt eller fel av SVT att redigera i de nyrestaurerade tv-avsnitten om Pippi Långstrump. Så här kommenterade Astrid Lindgren själv i en personlig intervju av Elisabeth Frankl. Frågan var om Astrid Lindgren skulle skrivit Pippi Långstrump annorlunda 1970, då intervjun gjordes.
”Ja, jag skulle ta bort en massa idiotier. […] Spiksäkert är att jag inte skulle ha gjort Pippis pappa till negerkung! En vit kille som kommer till Söderhavet och sätter på sig bambukjol[!] Men det är ju inte så att jag tänkte att vi är så överlägsna dom svarta så att om vi kommer till Söderhavet blir vi genast kungar.

Det är nu hög tid för alla er som påstår att Astrid skulle vända sig i sin grav att enbart hålla käft!

1970367_10152244986221534_852477010376407512_n

 


Stötta vår verksamhet