Dumheter

SD-ordförande om politiker som ville beväpna svenskar – han är en sann SD:are

Ingen har väl glömt SD-politikern och kandidaten till årets sämsta pappa, Anders Dahlberg. Ni minns, han som skylde sina rasistiska kommentarer på en kompis, fru och sin tolvåriga dotter:

Dahlbergs uttalande och fega utspel mot sin familj har fått många att reagera. Dahlberg har bland annat blivit avstängd från hemvärnet:

”Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstånd ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna.”

Uppmärksamheten kring Anders Dahlberg har alltså fått försvaret att pröva frågan om hans lämplighet som hemvärnssoldat.

– Under tiden som vi tittar på fakta i målet så kommer han att vara vilande. Han kommer inte att tjänstgöra, säger Jan Boman på P7.

– Om det är så som det har skrivits så innebär det att han inte kan vara kvar och jobba inom försvaret. Men vi måste titta på vad som har hänt. Ingen ska dömas ohörd.

Nu hade man ju önskat att Sverigedemokraterna reagerat lika kraftfullt på Dahlberg, men icke sa nicke. SD:s ordförande i Burlöv väljer istället att hylla Dahlberg som en sann SD:are:

Sverigedemokraterna i Burlöv har inte förlorat förtroendet för Anders Dahlberg trots hans rasistiska kommentarer på internet. Partiet vill ha honom på valsedeln till kommunfullmäktige.

Han är en eldsjäl. En sann SD:are, säger den lokale partiordföranden Lars-Anders Espert.

IKrsnZ4

Enligt Lars-Anders Espert är detta något om Dahlberg nu önskar att han hade ogjort.

– Han ångrar bittert att han skrev på de där hatsajterna. Uttalanden som var lite tveksamma. Han har inte så mycket erfarenhet av politiken, säger Espert.

– Vi har tänkt att han ska stå på kommunfullmäktigelistan nästa år.

Ja vad ska man säga… Vi önskar att vi vore förvånade, men förmågan till förvåning försvann någonstans runt den 40-tusende-miljards-rasistskandalen….


Stötta vår verksamhet
  • 27
    Delningar