Dumheter

SD Partille förkunnar: Julen är inställd

Ibland händer det, vi hittar ett Sverigedemokratiskt inlägg som innehåller så mycket knasigt att vi inte riktigt vet var vi ska börja. SD Partille har publicerat just ett sådant inlägg och vi ska försöka reda ut röran. Inlägget handlar främst om senaste tidens opinionsundersökningar, där SD har ökat. Något SD Partille reagerar så här på:

Det är klart att man var orolig över vad det helt sanslösa mediedrevet skulle göra med våra siffror i opinionen. Men nu ser vi att vi ökar mitt i krisen.

”Helt sanslösa mediedrevet”, alltså? Vi undrar vad som var sanslöst, att det avslöjades hur Järnrörstrion betett sig (både för 2,5 år sedan och hur de ljög om saken i nutid) eller om det var avslöjandet av Lars Isovaaras lögner? Tyvärr finns inget tydliggörande i SD Partilles blogginlägg. Men det blir värre. Sedan utvecklas texten nämligen till det lite mer…. konspirationsteoretiska hållet:

Hela drevet mot oss i SD kommer av sig helt efter dessa nya siffror. Det måste vara skakande för våra motståndare. Hela den samlade skocken av gammelmedia trodde naturligtvis att dom skulle ta kål på oss.

Det här att media granskar politiska partier i syfte att sänka dem tycks vara en allmän uppfattning inom Sverigedemokraterna. Vi undrar om de ser på samma sätt när det är andra partier som synas i sömmarna? När det är andra partiers politiker som tas med byxorna nere? Vi anar att så inte är fallet. SD gör dock sitt bästa för att fortsätta utveckla offerrollen och som vi skrev i inlägget om SD Upplands Väsby häromdagen:

SD:s relation till media kan enkelt beskrivas med uttrycket ”Damned if you do, damned if you don’t”. För om media inte uppmärksammar dem så är det fel, men när media uppmärksammar dem på samma villkor som andra riksdagspartier.. då är det också fel.

Men. Det allra, allra konstigaste, dummaste, felaktiga och löjeväckande är det som avslutar SD Partilles blogginlägg. Eller vad säger ni om detta:

Nu i juletider ska vi dessutom kasta bort våra gamla kristna traditioner av missriktad hänsyn till våra invandrare.” Die Dummen Schweden” är helt olämpliga att ta emot invandring. Vi ger upp hela våra kultur utan det minsta motstånd. Hela processen med massinvandring pågår dessutom under STASI-liknande censur vad gäller allt som kan vara negativ information. Att diskutera tex kostnader för invandringen eller vem som begår brott är tex helt förbjudet.

Att man inte får diskutera kostnaden för invandring framgår tydligt, framförallt i den senaste partiledardebatten då.. eh.. just den frågan diskuterades. Eller vad sägs om på debattsidan i en av Sveriges största tidningar? Vi vill inte vara de som regnar på SD Partilles konspirationsparad, men visst vore det ganska troligt att ett inlägg som beskriver hur vi lever med STASI-liknande censur… skulle bli just censurerat? Om det var sant, förstås.

Men vi ska vara snälla. Alla måste vi tro på något. Vi vill dock avsluta det här inlägget med en tröstande försäkran till våra läsare: Julen är inte inställd. Nej, inte i år heller. Däremot är det upp till var och en vilka traditioner man vill bevara. Det är faktiskt ingenting SD Partille har att göra med. Vissa väljer till exempel att istället för julgran ha en sådan här på gården:

(Bilden ovan är inget fotomontage utan visar den julprydnad som står på gården till det Berglinska familjehemmet)


Stötta vår verksamhet