Granskning

SD-politiker åtalas för att ha serietillverkat närstridsvapen

Written by Henrik Johansson

SD-politikern Robin Natzén häktades under vintern för grovt vapenbrott, ett brott han själv förnekade via sin advokat. Nu har fler detaljer kommit fram ur utredningen och det visar sig att Natzén åtalas för att ha serietillverkat närstridsvapen i form av pennpistoler. 

natzen2-jpg natzen-jpg

Värnamo Nyheter:

Tillsammans med två andra män åtalas alltså Gnosjöbon för grovt vapenbrott. De tre har enskilt eller i samförstånd innehaft ett automatvapen, ett hemmabygge med kaliber 9 mm, ett gevär samt över 900 patroner för olika typer av vapen. Även ett olagligt armborst ingår i åtalet.

Det var i slutet av februari som polisen slog till mot några adresser i Gnosjö kommun, bland annat ett företag. På en av adresserna pågick mer eller mindre serieproduktion av så kallade pennpistoler. Målet var att tillverka 50 stycken och det ska finnas färdiga pipor till ungefär hälften av dem.

Polisen är fåordig angående syftet med produktionen av närstridsvapen:

– Men man kan ju spekulera i tysthet, konstaterar hon.

Natzén blev först uppmärksammad i samband med valet när det avslöjades att han använde en SS-hatt på en av sina profilbilder:

robin-natzen-jpg

SD ville först inte veta av Natzén, men när det kom fram att hans plats var vågmästare i fullmäktige så välkomnades han genast:

– Vi trodde inte han skulle vara godkänd medlem i partiet först, men tydligen är han det. Är han godkänd uppifrån då kan inte vi inte godkänna honom här. Genom detta får vi verkligen den vågmästarroll vi velat ha hela tiden, säger Helena Elmqvist (SD) som sitter i Gnosjös kommunfullmäktige.

 

Vad tycker du om partimedlemmar som poserar på foton i nazistmössor?

 

– Det tycker jag är olyckligt och jag hoppas han tar bort den både för hans egen skull och partiets. Det är inget jag tycker är passande.

Vi kan väl bara konstatera att hos SD går makten och härligheten före allt annat…


Stötta vår verksamhet
  • 1K
    Delningar