Dumheter

SD-politiker åtalas för mordhot – tror att allt är en konspiration

En Sverigedemokrat står åtalad vid Falu tingsrätt för att ha hotat två socialsekreterare och en väktare. Politikern nekar till brott och avslöjar för Expo idag att det hela är en konspirationsteori:

– Jag ser ett mönster. Det finns krafter som inte jag rår över som vill mig illa. Jag har velat bli fri från dem, men i samma veva som jag blir politiker kommer det här upp. Jag ser ett mönster. Vi väljer syndabockar i Sverige. Det finns en slags elit och ett etablissemang på riksnivå, men också på kommunnivå. Om de använder hemliga koder vet jag inte, men de ger sig på människor som är svaga, säger politikern angående brottsanklagelserna mot honom.

Det är svårt att kommentera SD-politikerns påstående och därför väljer vi istället att citera Wikipedia:

En person med paranoid personlighetstörning har mycket svårt att hantera motgångar, och tenderar att förklara dessa på konspiratoriska sätt. Personen uppfattar människor, även anhöriga och närstående, med misstänksamhet, och uppfattar ofta deras handlingar som om de har ett underliggande, falskt eller försåtligt syfte som inte uttalas, och som personen läser in ”mellan raderna”, trots att det är uppenbart för andra att sådan falskhet inte finns.

Om politikern lider av paranoia hoppas vi på IRM att det så snart som möjligt går över. Men handlar det om de mer vanligt förekommande vanföreställningarna – att muslimer är här för att ta över och journalister i maskopi med ”sjuklövern” hjälper till. Ja då kan han själv skynda på processen genom att sluta läsa på Avpixlat och Kent Ekeroths blogg…

Vi rekommenderar att ni läser hela artikeln på Expo.


Stötta vår verksamhet