Dumheter

SD-politiker – även om ensamkommande mördar kungen så får de vara kvar i landet

Under gårdagen blev det riktigt hetsigt i Kalmars kommunfullmäktige efter att SD-politikern Lars Rosén uttalat sig om ensamkommande flyktingbarn. Nyheter 24 rapporterar:

När Kalmar kommun under ett fullmäktigemöte i går tog upp frågan om att öka antalet ensamkommande flyktingbarn till kommunen från 11 till 16 personer var måttet rågat för sverigedemokraten Lars Rosén.

– Jag förstår inte varför de ensamkommande flyktingbarnen inte söker sig till något av de 55 andra muslimska länderna. Nej, för i Sverige får de en livstids ersättning. Och även om de mördar kungen så får de vara kvar i landet, sade Rosén inför de andra ledamöterna som reagerade starkt på uttalandet, skriver Barometern.

När Nyheter 24 når Rosén för en intervju säger han att han står för sitt uttalande även om det är rasistiskt. Han menar även att man ska kunna utvisa svenska medborgare:

– Det bör finnas en prövotid på fem till tio år. Om en invandrare med svenskt medborgarskap begår ett brott under den tiden, då ska medborgarskapet återkallas oavsett vad för brott det rör sig om. Det här är inga konstigheter. Det här är vad Sverigedemokraterna tycker centralt, säger Rosén till Nyheter24.

[…]

– Om det är rasistiskt, då står jag för det. Jag säger bara sanningen.

Även riksdagsledamoten Thoralf Alfsson skriver om saken, men ”glömmer” lägligt att berätta om Roséns uttalanden i fullmäktige. Istället framställer Alfsson händelseförloppet som att SD enbart pratat om kostnaderna för invandringen och då skulle resterande i fullmäktige flippat.


Stötta vår verksamhet