Dumheter

SD-politiker avslöjades som före detta nazist – kräver Expressen på 250 000 för hatbrott

SD nazism
Written by Henrik Johansson

Under Almedalen kunde Expressen avslöja att flera av SD:s kandidater – inte helt otippat – hade ett nazistiskt förflutet:

En av dessa gamla nazister var Bengt-Göran Rudbring som i flera omgångar varit medlem i nazistiska organisationer:

Det han däremot inte berättat för partiet är att han under 70-talet var medlem i nazistiska Nordiska rikspartiet. Under flera år på 00-talet – senast 2007 – var han också medlem i Nationalsocialistisk front.

– De makter som bekämpar svenskheten och svenskhetens bevarande har mig till fiende. Jag vill inte att detta samhälle ska rasa i smutsen utan ska kunna bestå som ett trevligt, medgörligt, humanistiskt samhälle.

Var det därför du gick med i ett nazistiskt parti?

– Häng inte upp dig på din nazifobi! Jag vet nog vad ni är för några!

Nu vill Rudbring få utlopp för sitt politiska engagemang i SD.

– Jag vill att vårt samhälle ska bestå. Det jag är rädd för är att vi importerar arbetslöshet. Jag satt på bussen från Trelleborg i går och då var det en afrikanska – svart – och hennes flicka. Hon hade världens dyraste mobiltelefon som glittrade. Jag förstår inte varifrån de får pengar men det sägs att de får mer än oss pensionärer.

Hur vet du att hon inte jobbat ihop de pengarna?

– … Ja, jag vet inte. Jag vet inte, säger Rudbring.

Efter Expressens avslöjande har tydligen SD tagit bort Rudbring som kandidat, något som fått honom så kränkt att han nu kräver Expressen på 250 000kr för ofredande och hatbrott. Dagens Media rapporterar:

Det var den 1 juli som Expressen berättade om flera SD-kandidater med bakgrund i högerextrema och nazistiska kretsar.

En av dem tog så illa vid sig av publiceringen – och av att han blev struken som SD-kandidat – att han nu gjort en polisanmälan – och kräver tidningen på 250 000 i skadestånd.

Det avvärdas bestämt av Expressens chefredaktör Thomas Mattsson:

– Jag avvisar naturligtvis det här befängda påståendet. Expressen redovisade att en Sverigedemokrat som kandiderade till en folkvald församling hade en bakgrund i nazistiska partier, vilket var en fullt relevant nyhetsförmedling. SD-politikern har dessutom erkänt för Expressen att han varit med i Nordiska Rikspartiet och Nationalsocialistisk Front.

När mannen besökte polisstationen i Kristianstad kallade han publiceringen för ”ett hatbrott” och hävdade att han blivit både ”ofredad och kränkt”.

James-Van-Der-Beek-Crying-On-Dawsons-Creek-Gif

47a


Stötta vår verksamhet
  • 71
    Delningar