Dumheter

SD-politiker delar nazistiska bloggar på facebook: ”datorn var ju på reparation?”

SD-politikern Reine Johansson från Uddevalla har tidigare uppmärksammat på IRM då han och resten av sina lokala partikamrater bland annat liknat muslimer vid nazister:

Svaret blev ungefär att ”nej, alla muslimer är inte terrorister – men de flesta terrorister är muslimer” […] Muslimen kan lika lite som nazisten skylla på att ”jag lydde bara order. Det är någon annan som är ansvarig”.

Efter alla uttalanden på SD Udevallas hemsida spekulerades i om Johansson skulle falla offer för SD:s så kallade ”nolltolerans”, men inget hände. Något som SD idag kanske ångrar när det visar sig att Johansson sprider nazistiska bloggar på sin Facebook:

Nazistiska och militanta Nordfront

Nazistiska och militanta Nordfront

Nazistiska Svenskarnas Parti

Nazistiska Svenskarnas Parti

När vi når Johansson för en kommentar så är han först helt oförstående och börjar själv eftersöka vad han skrivit och delat. När han hittar länken till Nordfront säger han följande:

-Jahadu, nu börjar jag bli lite fundersam. Datorn var nämligen kraschad den 5 september. Den har varit inlämnad på reparation och jag fick tillbaka den igår.

Jaha!? Var den kraschad den 15 juli också? Alltså när du delade den första nazistiska bloggen?

-Nej det tror jag inte.

Menar du att någon som lagat datorn delat länken? 

-Nej, men jag funderar på var det kommer ifrån.

Står du bakom dessa nazistiska grupperingar? 

-Nej verkligen inte. Jag måste hålla ögonen bättre på det jag delar. Jag tycker att det är bra att du påpekar detta för mig. Jag lovar att jag ska läsa på bättre om det jag delar.

 

 


Stötta vår verksamhet