Dumheter

SD-politiker sprider porrbild på Twitter – uteslutning ännu oklart

Karl-Otto Hultström twitter
Written by Atilla Yoldas

Karl-Otto Hultström, Mr Inappropriate, är i farten igen. Denna gång har han delat en nakenbild på Twitter, från ett konto som lägger ut pornografiska bilder på kvinnor. ”Hot nude redheads” är kontots namn, som uppmanar sina följare att ”betygsätta våra rödhåriga tjejer”. De flesta av bilderna de lagt ut visar halv- och helnakna kvinnor i erotiska positioner, flera är porrbilder.

ko nummer 2

Karl-Otto Hultström har även tidigare lagt upp osammanhängande bilder på lättklädda tjejer samt uppmanat sina läsare att åka till Thailand och köpa flickor. Är en sådan kvinnosyn verkligen passande hos en förtroendevald politiker i SD? IRM ringde ett par samtal till SD Botkyrka för att kontrollera Hultströms nuvarande status i partiet.

Först ringde vi SD Botkyrkas ordförande, Östen Granberg, för att få svar.

Jag har lite frågor om Karl-Otto Hultström. Vi har ju sett en hel del från honom, men idag delade han porrbilder på Twitter. Innan har han även uttalat sig konstigt om thailändska flickor, att han uppmanar folk att åka dit och köpa prostituerade…

– Som jag sagt till alla andra som har ringt och frågat om Karl-Otto så är det så att vi tar avstånd från allting som har med sånt där att göra, och numer är ett ärende för medlemsutskottet. Jag vet inte om han blir utesluten eller inte och tills dess brukar vi inte då inte uttala oss mer än såhär.

Jo, Martin Kinnunen har uttalat sig att man tar avstånd från hans tidigare uttalanden, men han fortsätter gång på gång…

– Jag antar att han inte kommer att, eh….

Det lutar mot att han blir utesluten då eller?

– Jag kan inte säga det men jag skulle tro det. Men det är någonting som medlemsutskottet tar ställning till.

Hur är kopplingen till Botkyrka nu, är han fortfarande där eller hur ser det ut för honom i dagsläget?

– Alltså jag har inte sett honom sen… Det var någon gång i början av maj. Jag fick en stroke sen, jag håller på att kvickna till. Hur långt det är till hos medlemsutskottet, det vet jag inte. Men vi tar avstånd från alla rasistiska uttalanden, eller porrbilder som läggs ut eller sexistiska beteenden.

Det har ju pågått en ganska lång period med Karl-Otto Hultström…

– Jag har inte haft någon vetskap om det.

Hur har det sett ut de senaste månaderna, har han varit aktiv?

– Som jag sa har jag varit mycket sjuk, så jag har inte kunnat ägna mig helt åt att följa upp allting som medlemmarna gör.

Är han välkommen hos er om medlemsutskottet kommer fram till att detta inte går emot någonting?

– Som jag sa så tar vi avstånd från allting sånt. De beslut som redan är fattade är ju fattade och det går inte att ändra på vissa saker, vad jag vet i alla fall. Jag vet ju att han har kandiderat och valsedlarna är ju redan tryckta… Så är det ju. Och så om han blir utesluten och nån annan skriver dit hans namn, det vet man ju inte, så har det ju gått till förr ibland.

Tack för samtalet.

– Hej hej.

Efter vårt samtal med Östen var det alltså oklart om Karl-Otto Hultström, som för tillfället granskas för att se om han blir utesluten eller inte, fortfarande är aktiv i partiet.

På grund av ovissheten bestämde vi oss för att även ringa Hultströms partikollega och kandidat till kommunvalet i Botkyrka, Robert Stenkvist, för att se om han kunde ge oss svar. Robert var dock inte lika pratglad när han fick höra att samtalet var från Inte Rasist, Men…

Hej på dig. Jag heter Atilla Yoldas och ringer från Inte Rasist, Men!

– Jaha… Ja, jag pratar inte med er faktiskt. Vad gäller saken?

Det gäller Karl-Otto Hultström. Vi är nyfikna på hur det ser ut för honom just nu och i framtiden.

– Ja…

Varför vill du inte prata med oss?

– Äh… Ni är en blogg alltså, enkel blogg. Jag anser inte att ni är nåt seriöst media. Dessutom för ett par år sen så förvanskade ni en kommentar jag skrev på SVT Debatt nåt helt otroligt alltså, det var skrattretande. Jag blev inte arg eller så, men det var den mest otroliga vinklingen jag varit med om alltså. Det är helt löjligt, ni är inte seriösa. Så nae, jag pratar inte med er.

Du har inte lust att förklara hur det ligger till för Karl-Otto just nu?

– Det vet inte jag faktiskt.

Du har inte varit med om att han fortfarande är aktiv?

– Alltså… Jag pratar inte med er. Det jag kan säga är att han är personärende och det är allt jag vet. Du får nöja dig med det.

Vad menar du med personärende?

– Du vet inte vad ett personärende är?

Jag undrar mest vad exakt det är för roll han har fortfarande. Vad exakt innebär det och vad gör han för någonting?

– Aa, nae, jag pratar inte med er. Ha en bra kväll hörru.

Vi kan efter dessa två samtal konstatera att Hultströms status är väldigt oklar i dagsläget. Ordförande kan inte minnas om han varit aktiv under de senaste månaderna, trots extrema uttalanden och beteenden. Partikollegan avslöjar att han är aktiv som ”personärende”, men vill inte berätta mer än så. Ordförande bekräftar även att det är oklart om Hultström kommer uteslutas.

Om ni för övrigt har missat vår ”förvanskning”, som Robert Stenkvist kallar det, kan ni läsa om hans missförstånd här.

Vi väntar, bestörta och undrande, på resultatet från granskningen. En sådan sexistisk hållning, samt rasistiska uttalanden som ”araber är råa, primitiva halvmänniskor med våld istället för hjärna”, är helt enkelt oacceptabelt. För endast några dagar sedan byggde han dessutom på sin rasistiska arsenal med följande inlägg:

10478862_10152164665017477_1244617952_n

Ordförande menar att Karl-Otto Hultströms beteende inte är förenligt med partiets regler. Vi får se om detsamma gäller när det väl kommer till kritan hos medlemsutskottet.

Karl-Otto delade även en tweet från den utmanande herrtidningen Maxim:

maxim


Stötta vår verksamhet
  • 113
    Delningar