Granskning

SD-politiker dömd för mordförsök till nio års fängelse – kommunföreningen påstod att han flyttat

En SD-politiker från Östra Göinge har nu dömts av hovrätten till nio års fängelse efter att han, hans syster och mor försökt mördat systerns man. Hovrätten skärper straffen för två av de tre som försökte strypa och stena en mannen till döds utanför Broby. Medlemmarna i Östra Göinge fick dock förklarat för sig att mannen bara flyttat till en annan kommun. 

Så sent som förra året i juni deltog mannen vid SD:s valkonferens i Norrköping:

Två månader senare försökte SD-politikern kallblodigt mörda sin systers man, något som avbröts då en buss närmat sig platsen för mordförsöket:

Den 35-åriga kvinnan och offret har barn tillsammans och kvinnan ville att mannen skulle följa med henne och titta på ett hus, eftersom hans barn också skulle bo i huset.
Mannen följde med och de körde till en plats vid vägen mellan Broby och Sibbhult.
35-åringen gav mannen en stöt med en taser. Hon ska även ha deltagit i misshandeln genom att slå mannen med tasern och med en sten.
På platsen befann sig också den 26-årige mannen och den 61-åriga kvinnan. 26-åringen attackerade mannen med knytnävarna och en stor sten, som han slog i huvudet på mannen.
26-åringen försökte även strypa mannen med en platspåse samt kväva honom med samma plastpåse. Den 61-åriga kvinnan bidrog till mordförsöket genom att tillhandahålla platspåsen samt slå en sten i huvudet på mannen.
De slutade attackera mannen när de fick klart för sig att en buss hade stannat på vägen.
Mannen hittades svårt huvudskadad i diket och fördes till sjukhuset.

Hovrätten anser att brottet skulle ha fullbordats om det inte vore så att trion blivit avbrutna och höjde därför tingsrättens straff från sju års fängelse till nio.

En medlem i SD Östra Göinge vittnar om att föreningen inte berättat om händelsen för sina medlemmar och istället påstått att SD-politikern flyttat till en annan kommun:

 


Stötta vår verksamhet
  • 3.2K
    Delningar