Granskning

SD-politiker erkänner – jag har låst in muslimer i en kyrka och låtit den brunnit ner

Written by Henrik Johansson

Under ett par månader har IRM jobbat vad som kan vara vårt största avslöjande någonsin. Vi har nämligen identifierat en SD-politiker som i flera kommentarsfält, under pseudonym, berätta om hur han under sin militärtjänstgöring låtit muslimer brinna inne i en kyrka för att statuera ett exempel. Inte bara det, han menar också att de använde sig av vapen och tortyrliknade metoder för att skrämma människor, i huvudsak muslimer, under sin tjänstgöring.

IRM har identifierat SD-politikern Lennart Karlsson som kontot ”UNObserver”, en av Sveriges mer framstående näthatare. Karlsson, som till vardags sitter i Habos kommunfullmäktige(han har även uppdrag i barn och utbildningsnämnden), har med kontot UNObserver skrivit inte mindre än 11 000 kommentarer på diverse hatsajter. Ett ämne som är återkommande bland Karlssons kommentarer är hans tjänstgöring i det militära och hans FN-tjänstgöring. Här berättar Karlsson ingående om hur han och hans kamrater skrämde muslimer till lydnad genom att bland annat skjuta mot dem. Karlsson menar även att han låst in muslimer i en kyrka, låta den brinna ner och tvinga anhöriga att hämta liken för att statuera ett exempel.

Faktum är att vi hittat såpass mycket hat, rasism, hot och berättelser om övergrepp att vi är tvungna att dela in Karlssons uttalanden i flera artiklar. I denna artikel kommer vi fokusera på Karlssons berättelser om sin militärtjänstgöring. Skärmdumparna i detta inlägg återfinns i slutet på artikeln och får användas tillsammans med cred och länk.

En återkommande historia är hur Karlsson under sin tjänstgöring vaktat kyrkor från att brännas ner av muslimer. Karlsson berättar att när de kommit sent till en sådan ”attack” så har de, istället för att gripa förövarna, barrikerat dörrarna och låtit förövarna dö i branden:

Har personligen försvarat kyrkor av olika slag i flera olika länder där muslimer bränt ned ”otrognas” samlingsplatser.
Vi fick vanligtvis inte ingripa i ”länders inre angelägenheter” men det hände några gånger att när vi kom för sent så låste vi och barrikaderade dörrarna ut så att åtminstone de vandaliserande muslimerna brann inne då brandbomberna exploderade. Tråkigt men det minskade antalet bränder raskt.

I en annan kommentar berättar Karlsson än en gång om dessa övergrepp men utvecklar sitt resonemang till hur de agerade mot demonstranter och anhöriga:

Vi gjorde då omvänt, vi stängde in ockupanterna tills deras sprängmedel detonerat varefter vi gjorde rensning och återlämnade ruinerna till kopterna.
Liken fick anhöriga hämta och efter ID ta med sig vilket gav mycket intell och lugn då de visste att vi vann hur det än slutade.

Om någon kastade en sten mot soldaterna och ingen träffades så avvaktade soldaterna till nästa sten då verkanseld gavs vilket medförde att vi sällan fick stenkastning mot oss.
Om vi var tvingade till svarseld så fick back-up styrkan hämta in samtliga kända ledare och präster för ”förhör” vilket brukade ta en vecka före de släpptes.
Mat och vatten fick familjerna leverera.
När detta spred sig så predika imamerna ”återhållsamhet”.
Att sitta under ett tälttak dagtid går an i 30 graders värme men nattetid vid ofta minus och fuktigt är inte skojigt! En sak de bara ville prova en gång……

Vänsterpatrasket och ociviliserade nysvenskar bör inringas och interneras tills domstol har avgjort deras öde. Spelar ingen roll då om det är en ”vänstervänlig” domare eller nysvensk vurmare. Det är kallt ute på vintern i Sverige!

Verkanseld är en militär term som betyder att du skjuter för att träffa målet, till exempel en person eller föremål. Återkommande är också hur Karlsson och hans vänner skjutit mot just muslimer för att tysta dem, eller att få dem att dansa:

En Uzi i handen och muslimsk imam kan lära sig dansa.
Har provat………….

[…]

Många år sedan jag började lära protesterande imamer att dansa med hjälp av en colt. Vänster fot upp, höger fot upp, inte sätta ned foten mellan……….

[…]

Lärde mig av två finnar i Larnaca, Cypern, 1978, hur man får tyst på en böneutropare.
Tyvärr är det nog straffbart att nämna i Sverige men tyst blev det och vi salade till förlorad ammunition……
Allahs tjänare överlevde dock men går nog aldrig upp i en övervåning igen!

[…]

Den ende muslim man kan lita på är en konstaterad död muslim.
Fast vad vet jag, har bara trettio års vana?
.
Rösta SD2014 för bra poliser med utbildning, utan ”in kvotering”!

När IRM når Karlsson för en kommentar vill han inte svara på några frågor:

-Jag har inget uttalande till er.

IRM har sedan tidigare lämnat vårt material till Jönköpingsposten som lyckade ställa Karlsson till svars för sina uttalanden. Karlsson bekräftar då att han är ”UNObserver”:

Du skriver om att du förhindrat islamister och terrorister från att bränna ner kyrkor.

— Ja, det gjorde vi genom att sätta folk där.

Var skedde det?

— Det var frivilliga uppdrag på olika platser, framför allt i Syrien.

Hur var uppdragen frivilliga?

— Vi kunde inte kommenderas till strid, så därför undvek vi alltid, vi var ju en humanitär organisation med bevakningsrätt inom FN.

Det här med koptiska kristna, var det i Syrien också?

— Kopterna har inga gränser, de lever i ett gränslöst land, men det var kopter, deras kyrkor och levnadsstandard som vi stöttade.

Var det upprepade gånger som ni fick gå in och försvara kyrkor?

— Vi gjorde avancerad bevakning på dem.

Två gånger skriver du om att när ni kom för sent stängde ni portarna så att attentatsmännen brann inne.

— Nej, det fanns väl bakdörrar.

De brann inte inne, menar du?

— Inte verifierat.

Men ni stängde portarna så att de inte skulle komma ut?

— Nej, så att de inte skulle komma in.

Du skriver ju att ni kom för sent och att de redan var inne.

— Då tar vi väl det som journalistisk frihet, säger Lennart Karlsson och fortsättar att omväxlande hänvisa till att de fick ta bakdörren eller att de stängde ute attentatsmännen.

SD:s Morgan Malmborg som är partikollega med Karlsson menar att han visste om allt och att sånt här händer i krig:

Morgan Malmborg var en av de lokala partiföreträdare som var med när Lennart Karlsson intervjuades av JP.

Vad tänker du om det han berättade om sin utlandstjänst?

— Jag vet inte om det är något speciellt du tänker på, det är inget som är nytt för mig.

Det här med att, på frågan om han låst inne folk i brinnande kyrkor, svarar han att det kanske fanns en bakdörr, vad tänker du om det?

— Jag vet inte om det är krigsbrott, är man i krig har man väl rätt att döda folk. Det är så man gör i krig, säger Morgan Malmborg.

— Sedan vet jag inte om Lennart faktiskt varit med om det, eller om han bara känner till det, eller överdriver. Men han känner nog till att det har hänt i alla fall, så tolkar jag det, säger Morgan Malmborg.

Vad tänker du om hans svar att det inte är verifierat att någon dog?

— Jag vet inte, så är det alltid i krig, mycket hemskheter på båda sidor. Sen är det väl själva befälet i så fall som gjort sig skyldig till krigsbrott, i så fall var han bara en i mängden, säger Morgan Malmborg.

Vidare säger SD lokalt att detta inte bryter mot SD:s nolltolerans mot rasism:

SD i Habo har dragit igång en internutredning för att undersöka de kommentarer som skrivits.

— Av de vi sett är vissa inom gråzonen men de är helt okej gentemot nolltoleransen. Lennart har skrivit kommentarer, sen är det något som kommer senare när Lennart Karlsson gått därifrån och skriver, de är inte från samma IP-adress, tydligen kan man göra så på både Disqus och Facebook.

När Aftonbladet når Karlsson under måndagskvällen så förnekar han nu uppgifterna:

Förnekar flera kommentarer

Aftonbladet har varit i kontakt med Lennart Karlsson på sms. Där förnekar han att han skrivit alla kommentarerna.

– Några gamla oskyldiga kommentarer är skrivet av mig men någon har lagt till kommentarer med eget innhåll.

Har du skrivit att du låtit ”de vandaliserande muslimerna brinna inne”, att ”en uzi i handen och en muslimsk imam kan lära sig dansa, att ”den ende muslim man kan lita på är en död muslim”?

– Nej.

När Aftonbladet frågar hur det kan komma sig att hans användare ligger bakom de kommentarerna slutar han att svara.

Jönköpingsposten skriver samtidigt att uppgifterna som lämnats av Karlsson inte kan styrkas:

Förutom FN-tjänst på Cypern under tidigt 80-tal har vi inte lyckats hitta något som styrker Lennart Karlssons påstående om att han arbetat 30 år inom FN.

Lennart Karlsson fortsätter dock att hävda att uppgifterna stämmer, men eftersom han skrivit under tystnadsavtal och mycket är hemligt kan han inte ge oss några bevis.

I vår andra del om Karlsson kommer vi visa hur han tagit med sitt våldstänk hem till Sverige. Karlsson skriver bland annat om hur han tänker ”köra över” poliser som ser ”muslimska” ut, att han väntar på journalister med hagelbössa och hur han tänker konstruera en självmordsbomb för att spränga en moské.

Så här knöt vi Karlsson till UNObserver:

Efter ett tips till IRM började vi granska UNObserver och hur han beskrev sina familjeförhållanden, bakgrund och nuvarande tillvaro. Detta i sig höll för att knyta Karlsson till pseudonymen, men vår research bekräftades än en gång när Martin Fredriksson gav oss det mejlkontot som använts för att registrera UNObserver. Mejlkontot var nämligen knutet till den firma som Karlsson drivit i USA för att sälja navigationsutrustning till båtar.

Vi vill skänka ett stort tack till dig som pekade oss i rätt riktning och Martin Fredriksson som hjälpte till med att säkerställa våra uppgifter.


Stötta vår verksamhet
  • 5.4K
    Delningar