Okategoriserade

SD-politiker försvarar ordet ”skäggbarn”

Håkan Malmgren, som är ordförande för SD  i Tomelilla, har skrivit en insändare. Som vi förstår det är det en replik på en tidigare insändare. Vi vill börja med att ge Malmgren ett tips vad gäller retorik: Det är sällan en bra idé att försöka förminska sina meningsmotståndare i ett debattinlägg som ska framstå som seriöst.

I insändaren kallar Malmgren sina meningsmotståndare för ”flickor” inte mindre än fyra gånger. En av gångerna väljer han formuleringen ”sosseflickor”. Han spelar också på sin egen ålder och försöker använda det som ett argument för att han vet bättre:

”Långt innan ni var födda flickor, så var jag medlem i SSU och kämpade för det gamla socialdemokratiska folkhemmet. Tyvärr raserade man totalt detta folkhem genom att tillåta en fullständigt okontrollerad massinvandring under de senaste decennierna.”

Vi tycker helt enkelt att detta är en ganska rutten och mansgrisig metod för att få fram sitt budskap på. Det är dock inte detta vi reagerar mest på utan snarare är det Malmgrens försvar av hans användande av ”skäggbarn” som får oss att rycka till ordentligt:

”Till sist om mitt ”taffliga uttalande” om skäggiga barn. Det är ju trevligt att så många helt plötsligt blir intresserade av vår hemsida där ”uttalandet” gjorts (…) men det handlade om en seriös diskussion om åldersbestämning på ensamkommande flyktingbarn”

För att friska upp ert minne lite så hamnade SD Tomelilla i blåsväder på grund av att Malmgren kallat ensamkommande för ”skäggbarn”. Ett uttalande som Martin Kinnunen, SD:s pressansvarige, kommenterade på följande sätt:

”Det är en kränkande ton att benämna ungdomarna som skäggbarn, det är klart att det är kränkande. Det är inte det språkbruk som man ska ha. Det är olyckligt och vi kommer ta ett samtal med dom angående detta.”

Till sist avslutar Malmgren sin insändare, där han ifrågasatt invandringen i Sverige, med detta:

”Fast invandringen får man ju inte ifrågasätta i det politiskt korrekta Sverige.”

Vi vill bara vara extra tydliga här med tanke på ovanstående citat. Malmgren kritiserar alltså delar av invandringen i en svensk tidning. Något man tydligen inte får göra.
Frågan är om det inte börjar bli dags att starta avgångsklockan även för Malmgren..?

 


Stötta vår verksamhet