Granskning

SD-politiker – ge inte mat till flyktingarna i Avesta

SD-politikern Roger Karlsson från Säter har nyligen varit i blåsväder efter att han kallat människor från Somalia för snyltare och ljugit om att dessa får gratis körkort. Karlsson försvarade sin lögn med att han fått såpass många delningar på sitt uttalande, att det måste vara sant.

Nu har Karlsson gjort det igen, efter att ha läst en artikel på den grovt rasistiska bloggen Exponerat ilsknar han till och kräver att flyktingar i Avesta inte ska få mer mat:

fdbgfgh

I artikeln på Exponerat kan man läsa följande:

Flyktingar på campingen i Åsbo tycker inte att de får värdig mat. De vill hellre ha kontanter och laga sin egen mat.

De drygt 60 flyktingarna på Åsbo camping i Dalarna får samma mat. En chans för dem att bekanta sig med svenska mattraditioner, nu när de valt att bosätta sig i vårt land. Men gratismaten passar inte nyadeln.

Men vad man inte förtäljer på den rasistiska bloggen är vad som står i originalartikeln:

På måndagen, direkt efter att matförhållandena påtalats för Migrationsverket, fick de även en matlåda med grönsaker. Det var första gången på en månad.
Flertalet av de tillfrågade säger att de har blivit magsjuka av maten.
– Jag har bott där inne i dag, säger en man och pekar mot toan.

Att Karlsson inte är så noga med sina källor visste ju vi sedan tidigare, men att gå därifrån till att vilja svälta ut människor känns ju sådär…

Lite Bonusinfo om Roger är att han gillar allt vad fascism, rasism och nazism, i alla fall om man ska tro hans gilla på Facebook som innefattar bland annat Tankesmedjan Motpol, Swedish Defence League och SMR:s stoppa vänstervåldet.


Stötta vår verksamhet