Granskning

SD-politiker hotade S-politiker – du bör bli påsatt av ett gäng aidsaraber

Written by Henrik Johansson

En SD-politiker i Södertälje har polisanmälts efter att han på Facebook skrivit en hotfull kommentar riktad mot S-politikern Elina Gustafsson: ”Den där Elina Gustafsson (S) bör bli påsatt av ett gäng aids araber och sedan bli förpassad till sopcontainern!”

Det är SVT som avslöjar att SD-politikern nu polisanmälts:

I en öppen Facebookgrupp har en person publicerat en bild på en pistol och skrivit en hotfull kommentar riktad mot Elina Gustafsson, som är en socialdemokratisk politiker i Blekinge.

Det är en bild på Elina Gustafsson (S) med citatet ”det är rasistiskt att utvisa afghanska våldtäktsmän”, som fått personer på Facebook att reagera. Men enligt Elina Gustafsson (S) har hon aldrig sagt så.

”Det är åt helvete”

En av dem som delat bilden är en SD-politiker i Södertälje. I en kommentar under bilden skriver hon: ”Den där Elina Gustafsson (S) bör bli påsatt av ett gäng aids araber och sedan bli förpassad till sopcontainern!”

Det är långt ifrån första gången SD-politiker hotar meningsmotståndare. Ett av de mest uppmärksammade fallen var när Kiki Nilsénius skrivit en låt om Jimmie Åkesson som fick våldtäktshoten att hagla från den så kallade ”sverigevänliga” rörelsen.


Stötta vår verksamhet
  • 1.4K
    Delningar