Okategoriserade

SD-politiker riskerar uteslutning

Nu riskerar ännu en sverigedemokratisk politiker en uteslutning. Det handlar om Kjell Dahlin, som länkat till nynazistiska Svenskarnas partis tidning Realisten. Nyheter24, som genom sin granskning avslöjade länkandet, skriver om det:

Sent på måndagskvällen hölls ett möte i kommunfullmäktigegruppen i Helsingborg om hans framtid. Där bestämdes det att Dahlin ska anmälas och därmed bli föremål för ett uteslutningsärende.

Dick Johansson, som är ordförande för SD Helsingborg, ser allvarligt på det Dahlin har gjort:

Han tyckte att det inte var dagsaktuellt och så, men det spelar ingen roll för mig. Är det nolltolerans så är det nolltolerans

Att en lokalordförande tar Åkessons nolltolerans på allvar välkomnar vi. Det skrämmer oss dock att Linus Bylund, Jimmie Åkessons pressekreterare, tar väldigt lätt på uppgifterna om vad Dahlin har länkat till. Hans åsikt tycks vara att det är helt okej att länka till nynazistiska sajter så länge det budskap man försöker föra fram blir bekräftat:

Man kan naturligtvis inte anses vara ansvarig för allt som skrivs på en sida som publicerat en artikel man länkat till, inte heller för någon av meningsmotståndare påhittad politisk etikett på aktuell sida.

Att en lokalordförande respekterar nolltoleransen mer än Bylund som får anses vara en del av partiets absoluta topp tycker vi är allvarligt. Att gräsrötter och lokala företrädare försöker göra rätt och uppföra sig som folk förtas tyvärr helt av en lättvindig, nonchalant och urskuldande attityd från partitoppen.


Stötta vår verksamhet