Granskning

SD-politiker: slöjan är en symbol för att mörda människor

Written by Henrik Johansson

Under tisdagens regionfullmäktige i Skåne valde SD-politikern Mattias Kristiansson att läsa högt ur Koranen och beskriva slöjan som en symbol för att döda icke-muslimer. När SD:s Regionsråd Patrik Jönsson får frågan om uttalandet så berättar han själv om sitt möte med vårdpersonal: – Jag har själv blivit bemött på min egen vårdcentral av en kvinna med slöja, heltäckande sådan, och jag tyckte det var direkt osmakligt.

Det är Kvällsposten som rapporterar om Kristianssons uttalande efter att Sverigedemokraterna förslagit en neuatralitetspolicy i Skåne:

– Tar man på sig en slöja av fri vilja förväntas man stå för vad islam står för, sa han vid talarstolen och menade att de som bär muslimska symboler representerar allt som står i Koranen.

Sedan läste han högt från nionde suran.

– ”När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem”.

Mattias Kristiansson, som är ersättare på Hälso- och sjukvårdsnämnden och Sjukvårdsnämnden SUS, vidhåller att slöjbärare representerar budskapet att icke-muslimer ska dödas.

Representerar de som bär kors allt som står i Bibeln, exempelvis att homosexuella ska dödas?

– Mest sannolikt är det inte så. Man kan inte tolka Bibeln och Koranen på samma sätt. Koranen har en helt annan tyngd, säger Mattias Kristiansson.

Under kategorin saker som inte har hänt sorterar vi in Kristianssons kollegas uttalande då Jönsson påstår sig blivit mött av en kvinna med heltäckande slöja på sin egna vårdcentral. Varför? Ja för att hade det funnits en person med heltäckande slöja på Jönssons vårdcentral så hade vi fått veta det, inte minst av Flashback, eller något av SD:s egna propagandaorgan…

 


Stötta vår verksamhet
  • 543
    Delningar