Granskning

SD-kandidat sprider bild på muslimer som halshugger – det här är vardag för våra barn

Madelene Vestin facebook
Written by Henrik Johansson

Under natten till lördagen fick vi ett mejl av en upprörd Madelene Vestin, SD-kandidat till kommunfullmäktige i Falun och landstinget i Dalarna. Vi har sedan tidigare inte haft koll på Vestin, men hon hade uppenbarligen läst oss:

cxvnxcm

Och visst är det kul att få kritik, särskilt när det leder till ett nytt avslöjande. För vad Vestin förmodligen inte tänkte på vid ettsnåret på fredagsnatten var att man lätt kan kolla upp en person som hör av sig, speciellt när de står på sin profilbild iförda SD-kläder. Och som vanligt när det gäller SD fann vi en hel hög med rasistisk propaganda på Vestins Facebook:

cxxcvcxvklj

kldflkvhxvxlkhc

Sidan Motgift drivs av nazister och är nazistisk

xvjkxcvjcxlkvj

Generation Identitaire — Declaration of War

I den sista av länkarna pratar man om påtvingad rasblandning och man stoltserar med att filmen inte bara är ett manifest, utan en krigsdeklaration. När vi når Vestin för en kommentar förnekar hon först sina länkningar, men hon ändrar sig snabbt och menar istället att det handlar om att låta andra få bilda sig en uppfattning:

Efter att gått i cirklar kring varför Vestin agerat som hon gjort så avrundades samtalet med en lektion i vad det innebär att ställa upp som kandidat. Alldeles i slutet blir det även ett litet klick i vår inspelningsutrustning, men där säger Vestin att vi ska ta bort inspelningen:

Efter vår intervju får vi även ett mejl från Vestin där hon liknar oss vid Hitler:

xcjvhxckvjhv

Jenny Nordahl ordförande för distriktet i Dalarna säger till IRM att det inte är okej att länka liknade sidor eller bilder som Vestin spridit.

 


Stötta vår verksamhet
  • 11
    Delningar