Dumheter

SD-politiker sprider nazisters uthängning – flera personer hotas till livet

Den nazistiska och revolutionära Svenska motståndsrörelsen har gjort en omfattande kartläggning av stiftelsen Expo. 99,9% av det man skriver är såklart total galenskap, men det lurar säkert någon. Judiska konspirationsteorier blandas med omfattande teorier om hur Expo styrs och hur man bedriver åsiktsregistrering. Man har varit på plats vid en lokal och fotat ingångar, trapphus mm… Allt för att skrämma människorna som jobbar på den antirasistiska stiftelsen Expo med en ”vi vet var ni bor” retorik.

En som kände sig manad att sprida informationen – trots att en adress stod utskriven och att det tydligt framgick att nazister låg bakom- var SD-politikern Claes Isander från Simrishamn:

asfsdggsd

Isander blev såpass till sig över informationen att han även passade på att favoritmarkera:

vcxvxcvx

I kommentarsfältet uttalas flera direkta hot mot Expo och människorna som jobbar i organisationen:

SPRÄNG SKITEN!!!!”  ”Det vore väl väldigt olyckligt om högkvarteret skulle råka snubbla in i en bomb…”  ”Det ser ut till att kunna brinna riktigt vackert när det väl tatt sig. Jajamen.”  ”Ta med ett basebollträ och hälsa på avloppsjuden
Ashberg” 

När vi når Isander för att fråga varför han sprider våldsamma nazisters information om Expo blir han märkbart stressad. Isander menar att han i sin presentation skrivit att han inte nödvändigtvis står för saker han sprider vidare:

Du sprider information om hur man ska ta sig in till Expo som framtagits av en våldsam nazistisk rörelse. Varför sprider du det?

-Nu sitter jag på jobbet och har lite svårt för att svara på sådana frågor

Ja fast det är ju solklart vilken typ av information du sprider

-Ja fast det står också på min sida att alla tweets är inte mina tweets.

Jo, men du sprider ju informationen om hur man ska ta sig in på Expo som framtagits av våldsamma nazister? 

-Asså jag står inte för tweeten

Men du favoritmarkerar ju den. Det här är ju allvarliga saker, de här människorna mordhotar ju folket som jobbar på Expo. 

-Det är jättehemskt om det är så, men det är inget jag står för.

Du står alltså inte för att du sprider informationen?

-Tweeten är inte min

 

 


Stötta vår verksamhet