Okategoriserade

SD-politiker: ”Stockholm Pride är ett vulgärjippo”

Häromdagen kunde vi berätta om Willy Christiansson, ordförande för SD Härryda, och hans minst sagt fobiska inställning till homosexualitet. Inlägget har fått enormt mycket uppmärksamhet vilket inte är så märkligt. Inte bara för att det är totalvidriga åsikter som luftats under intervjun, men även eftersom det är Pride-veckan nu. Veckan når sin höjdpunkt idag då den årliga paraden går av stapeln – en manifestation för kärlek och tolerans. Tyvärr är det inte alla som tycker att paraden är något att hurra för. Patrik Ohlsson, SD Ängelholm, uttrycker sig på följande sätt på Twitter:

Att han kallar Stockholm Pride för ”rasismapologegiskt” beror troligtvis på SDU:s smygfilmning häromdagen. Att han kallar det ”vulgärjippo” däremot tycker vi är både orättvist och tja… ganska dumt. Men Ohlsson fortsätter och tar det hela ett steg längre. Samtidigt som Pride-paraden går av stapeln genomförs nämligen en manifestation med EDL (English Defence League) som arrangörer. EDL är djupt islamofobiska, intoleranta och påhejade av Anders Behring Breivik. I ett inlägg på Twitter skriver Ohlsson:

Här kan man lätt få för sig att Ohlsson tycker lite synd om stackars EDL som tvingas demonstrera samtidigt som Pride-paraden. Att de hotfulla människorna i Pride-tåget kommer gå till anfall mot stackars EDL.  Dock är det förstås ett steg i rätt riktning att Ohlsson väljer att kalla det ”Kärleksjippo” istället för ”Vulgärjippo”. Även om vi anar viss… sarkasm?

Ohlsson skriver till sist att han hoppas att både ”edl- och pridespökerierna ska få hållas i fred”, ett inlägg där han i princip jämför Prides fredliga manifestation för kärlek med en demonstration där kända islamofobiker och intoleranta kommer tala. Nej Ohlsson. Pride och EDL är inte samma sak. De spelar inte i samma liga. Det är inte synd om EDL och deltagarna i Pride-tåget kommer inte attackera någon.

En sak kan vi dock hålla med om: Vi hoppas innerligt att dagens motdemonstrationer kommer vara fredliga och lugna. Räck i tystnad ett finger åt EDL, om ni vill visa ert missnöje. DET är en motdemonstration som vi på Inte rasist, men.. kan applådera!


Stötta vår verksamhet