Granskning

SD-politiker stöttar Granskning Sverige – #jagärhär är terrorister som vi ska få bort från nätet

Thoralf Alfsson
Written by Henrik Johansson

SD-politikern Thoralf Alfsson har nu på sin blogg gått ut och stöttat den antisemitiska organisationen Granskning Sverige (GS) i deras kamp mot gruppen #jagärhär. Alfsson skriver att #jagärhär är terrorister som ska anmälas bort från nätet. Ingenstans nämner Alfsson att GS, i strid mot personuppgiftslagen, publicerat medlemmars personuppgifter och hotat dem med hembesök. 

IRM har under en längre tid visat hur Granskning Sverige förnekat Förintelsen, hotat föräldrar till politiker och företrädare för Gothia cup. Allt kulminerade i förra veckan då den antisemitiska organisationen började attackera medlemmar i #jagärhär, en löst sammansatt Facebookgrupp som ämnar att få till ett bättre samtalsklimat på nätet.

GS Facebooksida, där flera av hoten och uthängningarna publicerats, blev tillslut borttagen något som fått Alfsson att gå igång på alla cylindrar. I ett inlägg på sin blogg kallar Alfsson #jagärhär för ett hatterrornätverk som ska ”anmälas bort från nätet”:

Inlägget som tycks vara ett personligt mejl från en av medlemmarna i Granskning Sverige kommer efter att Alfsson publicerat en av deras filmer där det påstås att SVT ligger bakom anmälningar mot GS. Att det egentligen handlar om att SVT anmält en film för upphovsrättsintrång då GS utan tillåtelse använt deras material är inget som nämns av Alfsson. Istället hakar han på GS lögner och påstår att allt ”ta mig tusan gått för långt!”:

Alfsson är, som vi rapporterat många gånger förr, inte den enda politikern som stöttar antisemiterna på Granskning Sverige eller skänker dem legitimitet. Både SD-toppen Mattias Karlsson och riksdagsledamoten Adam Martinen har ställt upp på mysintervjuer med GS och SD-politikern Nina Drakfors agerade så sent som i juni talesperson för grupperingen.


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm

 


Stötta vår verksamhet
  • 1.6K
    Delningar