Okategoriserade

SD-politiker vill att Sverige ska införa samma antigay-lagar som Ryssland infört

Vi har två sverigedemokratiska företrädare som vi skriver rätt ofta om. Det är Thoralf Alfsson, som gjort sig känd som något av en islamhatare, och det är Tommy Hansson som i sin tur gjort sig känd som något av en homohatare. Idag är det den senare vi koncentrerar oss på då han skrivit två inlägg som vi tycker är värda att uppmärksamma för att belysa den homofobi som blänker till bakom orden.

Det första inlägget heter ”Så utnyttjas kungafamiljen i politiska PR-kupper”. Det inleds med en text som handlar om en händelse relativt nyligen då kungen och drottningen fick varsin palestinasjalar hängda runt sina halsar. Hansson avslutar dock sitt inlägg med det ämne som tycks ligga honom varmast om hjärtat:

Detta var nu inte första gången de kungliga utnyttjades av politiska och religiösa särintressen. I våras förständigades exempelvis konungen att besöka den omskrivna Fittja-moskén, som nyligen fått tillstånd att ordna böneutrop. Dessförinnan dök kronprinsessan Victoria upp vid en HBTQ-gala, där hon log vackert tillsammans med riksbögen Jonas Gardell.

Vi är inte helt säkra på vad en ”riksbög” är, men tycker inte att det är ett särskilt trevligt uttryck att använda av en företrädare för ett politiskt parti. Vad tycker då Hansson egentligen om att prinsessan delade ut pris till en av landets främsta författare?

Det ser definitivt inte bra ut när kungafamiljen exploateras på detta sätt. Svenska folket har rätt att kräva att de kungliga omges av kompetent folk och inte en samling handfallna mesar.

Svenska folket består dock också av människor som är just homosexuella, bisexuella, transsexuella – eller som helt enkelt stödjer att människor ska ha rätten att känna och visa kärlek för vem de vill. Det kanske Hansson borde fundera lite på.

I ett senare inlägg utvecklar Hansson sin syn på ”homosexlobbyn” som han ofta skriver om. Han tar här upp Emma Green Tregaro som under friidrotts-VM i Ryssland målade sina naglar i regnbågsfärger för att med en tyst, men väldigt uppmärksammad, protest visa att hon tycker att landets anti-homolagar är förkastliga. Det är ingen större överraskning att Hansson tycker att hennes beteende var felaktigt:

Enligt Green Tregaro var nagelmålandet ”en liten grej för att visa var jag står. För mig handlar idrott om tolerans och glädje och kärlek”. Toleransen räcker dock tydligen inte till för att acceptera, att ryssarna har kommit fram till andra lagar på det här området än vi ack så genomgoda och rättänkande svenskar. Eller att inse att det kanske inte är blåögda svenska idrottares uppgift att kräva ryska lagändringar i samband med en internationell idrottsfest.

Kanske är det helt enkelt så att man inte borde visa tolerans mot lagar som slår hårt mot människor av en viss sexualitet? Hansson tycker dock att Rysslands nya lagstiftning är positiv:

Homosexlobbyn med Jonas Gardell i spetsen har gjort sitt värsta för att utmåla Ryssland som värsta nazilandet. Ändå är det nya, i laga ordning av parlamentet antagna ryska regelverket, tämligen beskedligt. Det går ut på att barn och ungdom inte skall behöva drabbas av propaganda för en avantgardistisk livsstil som inte är förenlig med traditionella kristna värderingar.

Förstår vi Hansson rätt är alltså HBTQ att räkna som livsstilar, inte sexualiteter, enligt Hansson? Fastän man knappast väljer sin sexuella läggning..? Med en företrädare som denna känns det som hyckleri på hög nivå när SD dels försöker utmåla sig som ett HBTQ-vänligt parti, dels fördömer människor som utifrån sin religion förkastar andra läggningar än den heterosexuella. Frågan är om det Hansson sedan beskriver är något som kommer drivas av Sverigedemokraterna om de får mer makt? Det är skrämmande att läsa:

Jag skulle personligen gärna se en motsvarande lagstiftning i Sverige. Unga och formbara sinnen skall inte behöva utsättas för den politiska HBTQ-samfällighetens propagandamaskineri. Den sexuella identiteten är en känslig sak som unga människor behöver få komma underfund med i lugn och ro. Så sker som alla vet inte i Sverige i dag, där varje form av kritik mot homosexuellt leverne och politiserande efter decennier av hjärntvätt  betraktas som närmast kriminellt.

Mer om Tommy Hanssons förakt för HBTQ:

***UPPDATERING***

Till Nyheter 24 har Hansson följande att säga:

När Nyheter24 ringer upp Hansson står han fast vid sina åsikter.

– Det är ganska blygsamt att man försöker hindra propaganda för ja, den homosexuella livsstilen bland barn och ungdomar. Jag skulle inte protestera om vi fick en liknande lagstiftning i Sverige.

Vad tror du kan hända om unga utsätts för den här så kallade propagandan?

– När man är så ung är man känslig sexuellt. Att då utsättas för den här propagandan för den här avantgardiska livsstilen är fel. Jag har inga problem med det när det gäller vuxna, men när det är ungdomar är det extra känsligt.

Okej, så om en 13-åring ser ett Pride-tåg – vad kan hända då?

– I och med att dagens ungdomar har så känsliga sinnen kanske man drar förhastade slutsatser om sin egen sexualitet. Jag tycker att det finns en sådan risk.


Stötta vår verksamhet