Granskning

SD-politiker vill förbjuda muslimer att komma till Sverige

Written by Henrik Johansson

SD-politikern Stefan Falktorp blev känd för hela Sverige när han uttalat sig till Expo att kvinnomisshandel inte är så allvarligt om det bara skett en gång. Nu kan IRM avslöja att Falktorp vill förbjuda muslimer att komma till Sverige baserat på en fejkad video om att Slovakien skulle ha förbjudit muslimska migranter. Falktorp har även spridit propaganda från nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen. 

I inlägget som Falktorp sprider påstås det att muslimer stoppats från att fly eller flytta till Slovakien, något som han själv vill se i Sverige:

IRM har granskat påståendet och kan inte finna något som pekar på att Slovakien faktiskt förbjudit muslimska migranter. Det vi däremot kan finna är att Slovakiens nationalistiska parti, som ursäkt, valt att inte erkänna islam som en religion innan de uppnår 50 000 följare i landet på grund av religioner som pastafari:

The change will make it much harder to register Islam, which has just 2,000 adherents in Slovakia according to the last census and no recognised mosques. The Islamic Foundation in Slovakia estimates the number at around 5,000.

The SNS said the new law was meant to prevent speculative registrations of churches, such as the satirical Church of the Flying Spaghetti Monster, which has amassed followers worldwide.

Falktorp sprider också propaganda från nazistiska Nordfront i sin iver att smutskasta organisationen #jagärhär:

Huruvida Falktorp anser att det inte är allvarligt att sprida nazistisk propaganda en gång är fortfarande oklart men vi vet ju hans inställning till kvinnomisshandel:

Har du varit öppen med att du är dömd?

– Jag tycker inte det är en relevant fråga. Jag tycker att det gått så långt tid att jag kan gå vidare.

Gäller samma sak för invandrare som begått brott?

– Det beror på vad det är för brott, om det är mord och våldtäkter eller grova narkotikabrott tycker jag inte det.

Kvinnomisshandel är inte det allvarligt?

– Jag tycker inte det om det bara skett en enda gång, säger Falktorp.

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 665
    Delningar