Dumheter

SD-politiker vill införa något som vore passande även för SD

Knut C.A Scherman (SD), har skrivit en motion till kommunfullmäktige i Falun. Om vad? Jo, om något som möjligtvis skulle kunna behövas även i det egna partiet, nämligen att det borde införas uppförandeundervisning i skolan. Motionen avslutar han med orden ”Som man hemma van, man borta gör” och vi känner viss svindel över de, stora och små, skandaler som skulle kunnat undvikas om Sverigedemokraterna hade sådana regler.

Till exempel skulle nog hela järnrörsskandalen aldrig ha skett, med tanke på att det inte hör till gott uppförande vare sig att mucka gräl eller att knuffa tjejer. Den senaste riksdagsledamoten som fick lämna partiet skulle ha fått sitta kvar, för självfallet hör det inte till gott uppförande att ljuga. Inte heller hade det förekommit någon typ av homofobi. Och tveklöst hade Sverigedemokraterna tagit tydligt avstånd från Avpixlat efter den senaste tidens skandaler.

Så tänk, vad lugnt det vore om SD införde någon typ av uppförandeundervisning, eller iallafall någon typ av regelverk för förtroendevalda… vänta lite nu, det finns ju faktiskt redan! Den berömda kommunikationsplanen. Problemet är väl att det tycks vara väldigt få som följer den. Det börjar brådska med det där studiematerialet som Martin Kinnunen pratat om…


Stötta vår verksamhet