Granskning

SD-politikern: ”Hatar alla muslimer så jag får spykänslor när jag ser dem”

Monika Vollmer är aktiv ersättare för Sverigedemokraterna i vård- och omsorgsnämnden i Ludvika kommun. I ett flertal inlägg i sociala medier uttrycker hon sitt hat för muslimer och flyktingar. ”Jag tror inte muslimer har här att göra. De vill bara förstöra och ta över landet” säger hon när IRM når henne för en kommentar.  

Vi på redaktionen fick under gårdagen in ett tips om en SD-politiker som vid upprepade tillfällen observerats när hon skrivit tveksamma saker i diskussionsgrupper på Facebook. Efter en snabb undersökning av Monika Vollmers samlade bidrag till plattformen från två separata konton hon använder så stod det ganska snart klart att hennes attityd till invandrare och flyktingar i allmänhet och muslimer i synnerhet inte bara var tveksam, utan uttalat hatisk. Hon vill dessutom ta hjälp av MC-gäng för att bilda medborgargarden.

Efter att vi samlat ihop ett antal citat så ringde vi Monika för att få hennes kommentarer på det hon skrivit. Monika säger att hon står för sina åsikter, och bekräftar samtidigt att inläggen kommer från henne. Ni kan lyssna på hela intervjun med Monika längst ner i den här artikeln, men här kommer några av de kommentarer vi valde att lyfta, tillsammans med hennes svar.

Du har ju då kommenterat en artikel om ett äldre par som blivit beskjutna. Det här är ett citat från första januari. ”Det känns som att vi behöver ta MC-gängen till hjälp för att tackla detta”. Vill Sverigedemokraterna i Ludvika samarbeta med MC-gäng?

– Det har jag ingen aning om men jag tänker så här att får man inte ordning på det här genom polisen så måste man ta andra eh en del av medborgargarden också och försöka få MC-gängen att hjälpa till.

Okej… vad ska MC- gängen hjälpa till med?

– Ja, att bilda medborgargarden?

Så MC-gängen ska bilda medborgargarden?

– Ja, det tycker jag.

 

I en annan kommentar daterad 22 november 2015 så skriver du så här. ”Hatar alla muslimer. Får spykänslor när jag ser dem”. Hur ställer du dig till den här kommentaren?

– Ja, jag tycker inte om muslimer helt enkelt och allt vad de står för.

Hatar du muslimer?

– Ja, jag hatar muslimer.

 

 Du har ju också skrivit så här under en länk du delat till Avpixlat som handlar om ett bråk på ett asylboende. ”Barn hur många är barn. De andra verkar redan vara utbildade terrorister. Kan ingen hjälpa dem till ryska gränsen och sparka över dem”?

– Ja, jag tycker är de inte barn så ska de ut om de bor på barnboenden.

Men du skriver ju ”Kan ingen hjälpa dem till ryska gränsen och sparka över dem?” Vad menar du med det?

– Ja, det är ju precis som jag säger.

Ordföranden i SD Ludvika, Benny Rosengren, säger till IRM att han ska kolla upp om kommentarerna stämmer med Monika, men att det inte är något som SD Ludvika står bakom. Benny Rosengren har tidigare ifrågasatts av ett kommunalråd från MP angående sin syn på att en talesperson för Nordiska Motståndsrörelsen satt i Ludvika kommunfullmäktige på SD-mandat.

Som en sista kommentar för er som vill lyssna på hela vår intervju med Monika Vollmer känns det värt att tillägga att ingen av oss någonsin ringt hennes arbetsgivare som hon hävdar i samtalet. Om personen som gjorde det läser detta och vill ha sina femton minuter i rampljuset bör hen nog kontakta henne och korrigera hennes uppgifter. Vi skulle gärna framföra det åt dig, men vi tror inte att hon svarar nästa gång vi ringer.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/302096508″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]
Stötta vår verksamhet
  • 1.4K
    Delningar