Dumheter

SD storsatsar på Stockholm: ”De som bor där har en väldigt världsfrånvänd bild”

Grattis Södermalm! Nu öppnar ett nytt Dressmann.

Nejdå, det är bara Sverigedemokraterna som storsatsar på Stockholm. Bland annat kommer man ställa upp valstugor i Farsta och ”åt Vällingbyhållet”, men det tycks alltså vara på Södermalm och i Sjöstan som den största satsningen kommer ske. Men vad tycker då Sverigedemokraterna om de som bor i de berörda områdena, alltså de som ska antas vara potentiella SD-väljare? Linus Bylund, ordförande för SD Stockholm, är tydlig:

Vi kommer även att göra ivriga satsningar på Södermalm och i Sjöstaden inom några månader. Vi har noterat att människor som bor där har en väldigt världsfrånvänd bild.

Grattis Södermalmsbor, nu kommer SD och frälser er för att visa er verkligheten! För självfallet vill någon rösta på ett parti som förminskar sina väljare på det sättet. Eller..? Vi säger nog ”nja”. Det blir inte mycket bättre när Bylund sedan fortsätter:

Vi har svårare att nå fram här eftersom man misstror oss, snarare än makten. Här finns den kompakta lojaliteten med makten.

Apropå världsfrånvänd bild: om man sitter i Riksdagen får man kanske antas vara en del av makten. Det är liksom lite svårt att fortsätta krama det där underdog-perspektivet samtidigt som man dels är med och styr över landet, dels ökar i nästan varje opinionsundersökning. Men varför flyttar då folk till Stockholm? Snälla Linus Bylund, kan du inte berätta för oss?

[…] många har flyttat hit för att de är mindre hemkära och mindre traditionella

Så kan det förstås vara. Det kan förstås också bero på tusentals andra anledningar. Vi listar några här, för att bredda bilden av Stockholmsbor:

Man kanske har flyttat på grund av att man fått jobb i Stockholm, eller för att man söker jobb, eller för att man hittat kärleken, eller för att man pluggar, eller för att man… tja, vi skulle kunna fortsätta en bra stund men vi vill inte trötta ut er. Vi kommer dock vänta med spänning på att se hur SD:s storsatsning på Stockholmarna går…

 


Stötta vår verksamhet
  • 7
    Delningar