Granskning

SD-topp i Göteborg oroar sig över att svenska tjejer beter sig som billiga små luder

Written by Henrik Johansson

SD Göteborgs andre vice ordförande, Agneta Kjaerbeck, valde den 13 november att dela med sig av en väns tankar kring svenska tjejer och ensamkommande barn. I texten beskrivs svenska tjejer som ”billiga luder”, något som enligt Kjaerbeck själv ska slå tillbaka på alla svenska tjejer då ensamkommande riskerat att uppfatta dem som ”horor” och ”slampor”. I kommentarerna fortsätter Kjaerbäck att utveckla sina egna tankar och skriver: ”unga tjejer idag tyvärr ofta spär på bilden av att vara slampor”.

Inlägget som sprids är alltså utskrivet efter ett vittnesmål av en kamrat till Kjaerbeck:

Någonstans hade detta kunnat sluta rimligt med att Kjaerbeck prata med sin vän om hur han borde tala med den ensamkommande, förslagsvis om de fina ”svenska värderingarna” som SD alltid talar så varmt om. Kjaerbeck hade kunnat sagt att en kvinna/tjej inte är en hora bara för att hon väljer visa upp sin kropp. Om hon verkligen oroade sig för flickan hade hon till och med kunnat uppmana vännen att prata med tjejens föräldrar. Men icke…

Nej istället utvecklar sig snart kommentarsfältet till en spyhög av kommentar om hur svenska tjejer beter sig som- och är slampor. En analys Kjaerbeck instämmer i flera gånger:

När en Helena beskriver svenska tjejer som ”småluder” så får hon flera ryggdunk och bland gillamarkeringarna på kommentaren ”Tyvärr är det så det ser ut” återfinns Kjaerbeck:

Kjaerbeck menar också att tjejer med psykiska problem dras till invandrarkillar för att sedan ifrågasätta om det är orimligt att uppfatta tjejen som en ”slampa”:

IRM har gjort en längre intervju med Kjaerbeck som kommer under dagen. 

Konversationerna mellan Kjaerbeck och hennes vänner är många men det råder inget tvivel om att hon instämmer i sin väns analys. Nedan kan ni se ett axplock av allt Kjaerbeck gillat och kommenterat:


Stöd gärna vår granskning av SD och vårt kampanjmaskineri!

Bank-giro: 478-2470 (Swedbank)

Swish: 123 421 27 59

Eller bli månadsgivare på: Patreon.com/irm

 

 


Stötta vår verksamhet
  • 676
    Delningar