Okategoriserade

SD-topp har makt att utesluta andra – ljög om sin egen brottslighet

Michael Rosenberg sitter på en väldigt särskild stol hos Sverigedemokraterna, Rosenberg är kommunalråd för partiet i Helsingborg och valberedningens ordförande på riksplan, vilket innebär att hans jobb går ut på att döma ut kandidater som anses olämpliga som riksdagskandidater i partiet. Rosenberg har onekligen en unik och stor makt i partiet.

Det som gör Rosenberg extra speciell är att han ljugit om att själv ha suttit i fängelse för grov stöld, stöld, försök till stöld, bedrägeri och tillgrepp av fortskaffningsmedel, avslöjar DN och Helsingborgs Dagblad.

Året som han dömdes till två års fängelse, 1990, uppgav han följande till polisen:

Jag har gjort så många brott att det kan vara svårt att komma ihåg alla de som inte gett något större resultat.

Tre år senare dömdes han för nya brott, den gången för medhjälp till två bilstölder och ett inbrottsförsök.

Det är nu det blir intressant. I samband med ett sammanträde i kommunfullmäktige ställde Helsingborgs Dagblad den direkta frågan om Rosenberg själv hade något brottsligt förflutet.

– Nej, svarade Michael Rosenberg.

I dagsläget förnekar Rosenberg att han fick den frågan. Utöver detta har han även, i sin egen vandelsförsäkran till partiet, kryssat i en ruta som innebär att han lovar att han inte tidigare i livet varit straffad. När han ställs inför frågan varför han valt att mörka sitt kriminella förflutna hävdar han att det är nonsens.

– Det är gamla saker som inte påverkar förtroendet i dag.

Linus Bylund, Jimmie Åkessons stabschef, blir informerad om allt detta. Enligt honom verkar det vara helt okej för en brottsbelastad partimedlem att kryssar i rutan trots att det är en lögn. Villkoret skulle vara att denne tidigare har varit öppen med sin brottslighet. Bylund ställs inför frågan varför det skulle vara okej att fara med osanning om man sagt sanningen tidigare och svarar följande.

– Jag säger inte att det är okej, jag säger bara att det är väldigt mycket mer okej än om man har mörkat hela vägen.

Inför valet 2014 toppar Michael Rosenberg SD:s lista i kommunvalet i Helsingborg och står som trea på listan till regionvalet. Samtidigt sitter han kvar på sin position som riksvalberedningens ordförande.

Vi avslutar med en retorisk fråga. Är Michael Rosenberg lämplig nog att sitta kvar på sin stol hos SD?

P.S, flera andra har blivit uteslutna från partiet på grund av mörkläggning av egen brottslighet och domar i de vandelsförsäkringar som de lämnat in till kommunalrådet. Ordföranden i SD Landskrona konstaterar att flera har åkt ur partiet för mindre. Rosenberg är s.c.r.e.w.e.d.


Stötta vår verksamhet