På de rasistiska hatsidorna Avpixlat och Fria Tider har Nils Jungenäs skrivit över tusen kommentarer, bland annat grovt rasistiska sådana. Han har kallat en man med afrikansk bakgrund för ”schimpans”, kallat araber för ”j***a apor” och förklarat att muslimer har ett ”handikapp” som sitter i huvudet. Trots detta vägrar Martin Kinnunen och partitoppen att förklara varför han fortfarande sitter kvar som representant för partiet i kommunfullmäktige.

Såhär skriver Jungenäs, som är Solna kommuns förstanamn, angående en man med afrikansk bakgrund som han såg i en dokumentär:

vilken jävla chimpans-hanne det verkar vara. Skrika och slå med armarna är det enda han kan. Patetisk varelse. Alla samhällen som tillåter såna som han att härja är dömda att gå under

Detta skriver han angående en debatt mellan två arabiska politiker där den ene parlamentsledamoten kastade en sko på den andre och drog pistol inför kamerorna:

Kan man påstå att de beter sig som hormonstinna chimpanshannar utan att bli avstängd? Isåfall gör jag det nu: J***a apor!

Han skriver även detta angående en judoutövare som ville bära slöja:

De ska naturligtvis vara med i paralympics med oss andra handikappade. ? …eller kanske snarare special olympics där mongisar och såna tävlar. Muslimernas ”handikap” sitter ju trotts allt i huvudet även om det ofta får synnerligen påtagliga fysiska konsekvenser.

När vi inte trodde det kunde bli värre fäller han även denna kommentar:

Det måste ju vara ok att äta griskött om det grillats över brinnande koraner. … eller blir det dubbelfel i stället?

-Både jag och andra inom partiet har läst igenom allt jag har skrivit och jag har själv inte hittat några konstigheter, säger han till Expressen när de avslöjade honom med sina rasistiska kommentarer. Utöver det vägrar han svara på frågor.

Det hela blir intressant när ETC söker svaret på varför han fortfarande sitter kvar på sin plats. När de kontaktar partiets pressansvarige, Martin Kinnunen, vägrar han besvara några frågor. Kinnunen hänvisar vidare till pressekreterare Henrik Gustafsson, som inte heller svarar på frågorna.

Jungenäs får för sitt politiska engagemang idag en ersättning på 30 000 kronor per år och runt 700 kronor per möte. Sverigedemokraternas medlemsutskott har inte agerat. Spricka efter spricka uppenbarade sig i redan för länge sedan i ”nolltoleransen” som har förstörts helt och hållet. Finns det över huvud taget någon vits i att ens behålla ordet?